Çözüldü Türkçe yama sonrası Windows Defender virüs uyarıları ve sık format atma bilgisayara zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 20380
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 385
  • Etiketler Etiketler
    format
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

20380

Becerikli
RDR1 için DonanımHaber sayfasından Türkçe yama indirmiştim. Sonrasında Windows Defender PUA (Potansiyel İstenmeyen Uygulama) olarak uyarı verdi, derecesi düşüktü. Yamayı VirusTotal'e tarattım, 43 antivirüs programı virüs (çoğunlukla trojan) buldu. Bunun üzerine format attım ve tüm programları yeniden kurdum. Ancak bu sefer WinRAR programı için Windows Defender virüs (trojan) uyarısı verdi, ciddiyeti yüksekti. Aynı gün içinde tekrar format attım, ertesi gün programları kurdum, sonra yine aynı gün format attım ve oyunları yeniden yükledim. Daha sonra Rockstar Games üzerinden RDR2'yi başlattığımda Windows Defender bir sürü Rockstar Games klasörünü virüs olarak işaretledi. O gün tekrar format attım ve şu an sistem normal görünüyor.

Bu durum bilgisayara zarar verir mi? Bahsedilenler gerçekten virüs müydü? Cevaplarınızı bekliyorum.

Not: DonanımHaber'den yamayı indirdikten sonra Rockstar hesabıma şifre yanlış diye giremedim.

Çözüm
Yüklediğiniz yama büyük ihtimalle zararlı veya şüpheli dosyalar içeriyor. Bunlar bilgisayarınızda güvenlik sorunlarına yol açmış olabilir. Format atmanız doğru olmuş bence. Bundan sonra oyun yamalarını veya modları mutlaka güvenilir ve resmi kaynaklardan indirin.

Ayrıca güvenlik için antivirüsle tam tarama yapmanızı ve şüpheli programları kaldırmanızı öneririm.
Yüklediğiniz yama büyük ihtimalle zararlı veya şüpheli dosyalar içeriyor. Bunlar bilgisayarınızda güvenlik sorunlarına yol açmış olabilir. Format atmanız doğru olmuş bence. Bundan sonra oyun yamalarını veya modları mutlaka güvenilir ve resmi kaynaklardan indirin.

Ayrıca güvenlik için antivirüsle tam tarama yapmanızı ve şüpheli programları kaldırmanızı öneririm.

Çözüm

DonanımHaber'den başka bulamadığım için oradan indirmiştim. Peki bu WinRAR ve Rockstar da bir sorun var mı? Ayrıca bu formatlar bilgisayarı eskitir mi?

Ve de önerebileceğiniz yama var mı?

Format atmak doğrudan donanıma zarar vermez. Çok sık yapılırsa SSD gibi depolama birimlerinde teoride SSD ömrünü biraz kısaltabilir. Yani endişe etmenize gerek yok. Bilgisayarınızın performansı ve ömrü açısından format sıkıntı yaratmaz.

Peki bu WinRAR ve Rockstar Games'te bir sıkıntı var mı?

Windows Defender F/P oranı çok yüksek bir antivirüs. Alternatif antivirüslere geçmenizi öneririm. Formattan sonra WinRAR programı için de virüs uyarısı verdi demişsiniz, klasik Defender davranışları. Bilgisayarınızda SSD varsa ve 8 GB veya üstü RAM varsa BitDefender Antivirus Free öneririm.

Normalde Defender'dan daha hafif olan ama buna rağmen daha güçlü olan Kaspersky Free önerirdim ancak geçenlerde gördüm ki maalesef Free planı kaldırmışlar.

Sağ olun hocam deneyeceğim. Bir de ben Malwarebytes indirecektim 404 hatası veriyor sitede sebebi nedir?

Sağ olun hocam deneyeceğim. Bir de ben Malwarebytes indirecektim 404 hatası veriyor sitede sebebi nedir?
Türkiye'den çekildiler. Ancak VPN kullanarak indirme sağlayabilirsiniz. Sitesine VPN açarak girin. Yine de şunu söyleyeyim, Malwarebytes antivirüs olarak değil, tarama aracı olarak kullanılmalı. Bu sebeple kurduğunuz zaman "My account" kısmından deneme sürümünü de iptal edin. Free olarak kalsın. Sadece tarama yapacağınız zamanlar açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…