Hocam benim de hattım Turkcell'di ve üzerime almak istiyordum. Dediğiniz gibi birkaç kez Turkcell şubesine gittim. O zamanlar hattım faturalıydı ve söylediğiniz gibi devir ücreti + yeni paket seçtirmeyle birlikte aylık taksidiniz baya yüksek olur tarzında bir şey söylenmişti. Yani devir ücreti ödeyip daha sonra paket seçip bu fiyatları aylık takside bölüp ödeyecektik. Bunun sebebi ise, devir işlemi yapınca sizin yeni hat almış gibi gözüküyor olmanız. Yani yeni tesis diye geçiyor bu galiba. Bunun vergileri Turkcell sitesinde yazıyordu.
Bana da aynı size denildiği gibi yeni hat almamın daha uygun olacağından bahsedildi. Çünkü onda sadece yeni hat parası falan ödeyecektim. Ben şöyle yaptım,
Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp hattımı faturasıza çevirmek istediğimi söyledim. Nedenini sorduklarında ise böyle kullanmak istediğimi falan söyledim. Hattınızı faturasıza çevirince 1 ay boyunca faturasız kullanmak zorundasınız. 1 aylık paketler vardı onlardan kullandım. 1 ay geçtikten sonra tekrar Turkcell kurumsal şubelesine gidip devir işlemlerini başlattım. Bu sayede faturasız olarak devir işlemi yaptırdım. Faturasız devir işleminin faydası şu, sadece devir ücreti ödeyeceksiniz. Yani ekstra bir paket seçtirmiyor. Hatırladığım kadarıyla öyleydi en azından. Faturasız kullanmaya devam edebilirsiniz. 1 ay sonra faturalıya geçebilirsiniz ama yine pahalı olur büyük ihtimal (ben operatör değiştirdim). Ben 2025'in son aylarında yaptırarak 900 TL devir ücreti dışında başka bir ücret ödemedim. Siz 1200 TL devir ücreti yazmışsınız, doğrudur. Belki değişiklik olmuştur. Ancak şunu söylemeliyim, bu işlemleri sadece kurumsal şubelerde yapmanızı tavsiye ederim.
Eğer 1 ay boyunca faturasızda bekleyip daha sonra hat devri yapma şansınız varsa bu şekilde yapabilirsiniz. Yoksa faturalı hatta devir ücreti alıyor, devir alındığı için yeni hat almış gibi gözüküyor ve yeni paket seçmeniz gerekiyor ki bu paketler de oldukça pahalı. Bu yüzden faturanıza taksitle yansıtsa da baya bi yüksek fatura çıkıyor.
Bu arada bu ücretler vergi galiba. Tam emin değilim ama Turkcell'in sitesinde öyle yazıyordu. Yeni Tesis Vergisi, Telsiz kullanım ücreti falan filan. Turkcell'in sitesinde yazıyordu, bakabilirsiniz.