Turkcell Superbox 5G alınır mı?

1163

Başarılı
Merhaba,

Turkcell Superbox 5G almayı düşünüyorum. Kullanan veya deneyimleyen varsa görüşlerini paylaşabilir mi?
  • Ortalama hız değerleriniz (indirme / yükleme) nasıl?
  • Çekime göre değişir biliyorum ama genel olarak hız ve ping değerleriniz nasıl?
  • Oyunlarda stabilite yeterli mi?
  • Yoğun saatlerde belirgin bir düşüş oluyor mu?
  • Kota veya kullanım politikaları sorun yaratıyor mu?
Altyapım olmadığı için bu seçeneği değerlendiriyorum, ancak fiyatına değip değmeyeceğinden emin değilim. Deneyimi olanların artı ve eksileriyle birlikte yorum yapması çok yardımcı olur.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmanızı tavsiye etmem çok kötü, telefon altyapısı varsa ADSL bağla daha mutlu olursunuz.

Kullanmanızı tavsiye etmem çok kötü, telefon altyapısı varsa ADSL bağla daha mutlu olursunuz.
Neden öyle dediniz? Bulunduğum yerde ADSL bile yok, çanaklı sistemleri de kurdurtmak istemedim. Burada kısa süre kalacağım, o kadar kurulum ücreti vermeye gerek yok. Taahhütsüz paket alacağım, buradan taşınınca da kapatırım aboneliğimi.

Çanaklı sistemler çok daha berbat.
Superbox performansı bölgeden bölgeye değişir çevrenizde kullanan varsa danışın doğru bilgiyi onlar verir.

Ama çanaklı sistemle memnun olanı ben görmedim kota ise oyun indirmediğiniz sürece çoğu kota yeter diye düşünüyorum evde 4K Smart TV varsa başka tabii.

Bende 50 megabit VDSL'den geçmeyi düşünüyorum. Evde 5G 100-300 arası hız veriyor yoğunluğa göre ama Superbox'in 4.5G performansıni bildiğim için pek yanaşmıyorum. Recep Baltaş önceki platformda anlatmıştı yaşadıklarını.

Şöyle düşün, telefondaki mobil veri internetin ile hemen hemen aynı hızları ve gecikmeleri alacaksın. Bu tarz cihazlarla rekabetçi oyun düşünmeyin üzülürsünüz. Ayrıca akşam saatlerinde prime time'da (herkesin kaydırma yaptığı saatler) dengesizlikler artacaktır.
Bir de şu şekilde bir mantık kurun kafanızda, bu tarz kablosuz bağlantı sağlayan sistemler yeteri kadar iyi olsaydı, o kadar mahalleleri kazıp evlere kablo döşemekle neden uğraşırlardı değil mi? Ayrıca superboxda taahütsüz olayını ilk defa duydum 12 ay taahhüt var diye biliyorum tüm paketlerinde.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çanak tipi ya da kablosuz internet sağlayıcılarının Wi-Fi servislerinde ciddi anlamda ping ve dalgalanma sorunları olur. Eğer amacınız YouTube'da video seyretmek, Chrome'da internet sitesi açmak ya da Netflix'te film seyretmek ise alınabilir diye düşünüyorum ancak online oyunlarda çok sıkıntı çıkarıyor. Özellikle çanak internet bu konuda berbat. 5G yine bir tık performansı artırabilir.

Turkcell 5G Superbox konusunda bir konu bende açmıştım fakat hiç deneyimleyen yok sanırım daha. Turkcell bundan önceki 4.5G Superbox hizmetinde hızları mobil hat ile aynı vermiyordu. Aynı lokasyonda 4.5G ile 120Mbps hız alan cep telefonu, aynı hızı aynı lokasyonda Superbox ile alamıyordu. Ayrıca kota vs. berbat haldeydi en son.

Superbox 5G'de taşınabilir taşınamaz şekilde iki farklı paketle çıktı sanırım. Fiyatları ve kotaları nispeten iyidi diye hatırlıyorum.

Evinizde FTTH ya da iyi bir bakır altyapı varsa bence düşünmeyin. Ama altyapı sorunu yaşıyorsanız kesinlikle denemeye değer, çünkü başka şansınız yok.

Bu arada Türk Telekom'da şimdi 5G TurboBox hizmeti sundu, ona da bir bakın.

Limitsiz (kotasız anlamında) ama kötü yanı, 300 MBPS'e limitlenmiş paketin hızı. Yine de altyapı yoka en iyi seçenek bu paket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…