İddia Türkiye BRICS'e katılmak istiyor

Avrupa Birliği daha iyi. Alınsak iyi olurdu.
Avrupa Birliği'ne tam üyelik için gerekli şartları karşılarsan girebilirsin, aday ülkesin.
Sonuçta umurlarında değil Avrupa'da olup olunmadığı. İşine geleni alıyorlar.
Örnek verebilir misin hangi ülke Avrupa'da olmayıp da işine geldikleri için AB'ye girmiş?

Eski plaka güzelmiş. ABD gibi.
Aynen öyle işte. Şu anda AB plakasını kullanıyoruz ama ortalık APP plakadan geçilmiyor. Halbuki yıllar öncesi şu sistemi kullanmaya devam etseydik, herkeste tek tip bir plaka olacaktı, hem de AB’nin uyum şartları adı altında koyduğu bu kuralları uygulamak zorunda kalmazdık.

ABD çok basit bir konu olmasına rağmen bunda bile tamamen kendi kurallarını koymuş mesela. Hiçbir ülkeye benzemeyen rengarenk plakalar.

Ya da bir diğer örnek İsviçre. Avrupa’nın tam ortasında olmasına rağmen, AB ile hem kültür anlamında, hem de yaşam anlamında en alakasız ülke. Onlar da kendi küştürlerini oluşturmuşlar.

Avrupa Birliği daha iyi. Alınsak iyi olurdu. Sonuçta umurlarında değil Avrupa'da olup olunmadığı. İşine geleni alıyorlar.
Kendi paramızı bir mala endeksleyip, hayali ve bir değeri olmayan para basmayı bırakmadıkça hiç bir şey değişmeyecek. BRICS şu an dediğim şeyi yapmaya çalışıyor.

Avrupa Birliği'ne tam üyelik için gerekli şartları karşılarsan girebilirsin, aday ülkesin.

Örnek verebilir misin hangi ülke Avrupa'da olmayıp da işine geldikleri için Ab'ye girmiş?

Gürcistan gibi. Ab'ye giremez demiyorum zaten.

Sen Rusya ile Ukrayna savaşının topyekûn bir savaş olduğunu mu sanıyorsun? Gerilla savaşını kim kolay kazanmış, güçlü olduğunu düşündüğün Amerika çiftçilere kaybetti savaşı dostum ne anlatıyorsun? Rusya topyekûn, ciddi bir savaşa girse Ukrayna ile o toprağı siler atar, bak tekrar ediyorum, nükleer kullanmadan sadece balistik teknolojileriyle siler atar, bunun ne propaganda ile, ne de başka bir şeyle alakası var. Rusya gayet askeri açıdan çok güçlü bir ülke, samanlıkta iğne arar gibi bir savaşa giriyor.

Çeçen dediğin kişilerin nasıl savaştığını bir bilsen, herifler gerçek bir savaşçı, bu arada şu an Rusya'nın da en iyi müttefiği oldular, çok ilginç parası olmadığını mı söylediğin Rusya'yla, yoksa güçlü olmadığını iddia ettiğin Rusya'yla mı? Sen karar ver, ben Rus propagandası içinde değilim, Türk olarak bize yaptığı şeyleri asla unutmam ama belli ki sen yüksek miktarda Amerikan ve kapitalist bir propaganda içindesin.

İnsanların iki fikri olunca hemen bir şeyin peşine takıldıklarını veya propaganda mağduru olduğunu söylemekten vaz mı geçseniz artık ya?

Ve bunu dibinde ki NATO'ya rağmen yapıyor, arada Fransa'ya da postasını koymayı unutmuyor.

Türkiye'nin kendine has karakterini merak ettim dostum, açıklayabilir misin nasıl bir tarzımız var.
100 yıllık ülke olmak ve 1000 yıllık ülke olmak. Bir geçmişe ve kendi kültürüne sahip olmak. Geçmişten alacakların olması ve bunları miras bırakabileceğin bir geleceğinin olması. Yalnızca çevreden kültür alan değil, pek çok kültürün de çıkış noktası olması kendine has bir karakter yaratır.

Gürcistan gibi. Ab'ye giremez demiyorum zaten.
Gürcistan tamamen SSCB dağıldıktan sonra ortada kaldığı için AB’ye girmek istiyor. Ekonomileri çok kötü, ülke nüfusu çok az ve geçmişte Rusya ile Abhazya konusunda savaş eşiğine geldikleri için ekonomik olarak AB’ye mecburlar.
Adamlar AB adaylık statüsü verdi diye zafer kazanmış gibi kutlama yapıyorlar. Durumları o kadar kötü yani. Bu adaylık statüsünü almaları da kolay olmadı hiç. Günlerce süren protestolar, müzakereler..

Affedersin, hangi kültürümüze sahip çıkıyoruz ve şu anki imajımız sence nasıl? Senin yazdığın şeyler ütopik şeyler, alakası yok yani gerçeklikle, herhangi bir balkan ülkesine gittin mi bilmiyorum ama, vatandaşı olsan 1 günde Türkiye gibi hissedeceğin onlarca ülke var, kendine haslığımız kalmadı, biteli çok oluyor.

Rusyanın ekonomisi el vermediği için ve halkıda isteksiz olduğu için zaten topyekun savaşta değil? Şimdi senin mantığınla rusya bütün gücünü kullanmıyor o halde niye? kullansın alsın. O nükleeri atacak cesaret sadece rusyada değil hiç bir ülkede yoktur. Rusyanın ekonomisi kötü olduğu için askeriyesi ne kadar iyi olursa olsun bunları kullanamıyor. Yani potansiyelini değerlendiremiyor. Amerikayla Rusyayı kıyaslaman hata tabi ki amerika daha güçlü amerikanın dengi çindir. Ben amerikan yanlısı değilim ben realistim günümüzde güç paradır. Şu anda amerika ekonomi konusunda lider her yerde üstü var. Vietnam meselesine gelelim. Vietnamı amerikanın kaybetmesinin sebebi deniz aşırı olması vietnamın direkt çin ordusu desteği almasıdır. Amerikalıların bilmediği bir coğrafya olmasıda cabası. Bu arada çeçenler nasıl savaşçıysa vietnamlılarda öyleydi. Ha benim umrumda değil iyi ki kaybetmiş amerika ama rusya ukrayna mevzusu ile vietnamı kıyaslayamazsın. Propagandaya kapıldığını düşünmemin sebebi putinin çok fazla medyaya değer vermesi ve bazı hesapları fonlayıp sahte haber yaymasıdır. Özellikle Twitter'da. Bunu araştırırsan farkedersin. Ben amerikayı sevmem ama şunu kabullen amerika rusyayla kıyaslanamaz 5 rusya bir amerika anca eder. iki ülkenin askeri harcamalarına bakarsan anlarsın. Sovyetlerken bile bu adamlar afganistanda takıldı.

Söylediklerimi tam olarak anlamadığını düşünüyorum. Tıpkı plaka sistemimiz gibi, bir birliğe girmemiz için kendimizi tamamen değiştirmememiz gerektiğini vurguladım ben de. Ülkenin haline yorum yapıyor falan değilim. Kültür olarak da gidip Balkan üyesiyle kıyaslamak doğru değil, çok yakınız zaten birbirimizle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…