Türkiye için Instagram'a benzeyen ayrı bir sosyal medya uygulaması gelir mi?

Trendyol veya Hepsiburada olabilir. Şimdi bunların hacklandiğine dair Haber'de atarsın sen.
İkisinin de arayüz akıcılığı berbat. Alabildiği kullanıcı sayısı belli. Çoğu zaman sayfaları çöküyor linke basıyorsun yüklenemedi hataları.

(O de eki olmuş mu hiç? Kabak gibi göze çarpıyor.)

İkisinin de arayüz akıcılığı berbat. Alabildiği kullanıcı sayısı belli. Çoğu zaman sayfaları çöküyor linke basıyorsun yüklenemedi hataları.
Hepsiburada berbat olabilir ama Trendyol'un arayüz akıcılığı, Amazon'dan 40 kat iyi; sade ve basit, akıcı. Ayrıca, linkin süresi dolmuş veya satıştan kaldırılmış olabilir mi? Ek olarak, hatasız bir uygulama bulamazsınız, bu konuda ben savundum bu uygulamaları, ama illaki hataları da vardır.

Gelemez, bu işler çok maliyetli. Türkiye de bu fonu sağlayabilecek çok az şirket veya insan var. Parayı sağlasalar bile çok riskli bir yatırım olacağı için çoğu kişi girişmez o işe. Onun dışında devlet eliyle bir sosyal medya platformu yapılması zaten saçmalık olur.

2018'den beridir sahibinin Cin'in en buyuk sirketlerinden biri olan Alibaba Group olmasi disinda sorun yok. 2018'deki satin alimdan once de Trendyol oyle asiri bilindik bir site degildi aslinda, asil odagi kiyafet satimi olan, esnafin satim yaptigi bir ticaret agiydi. Asil buyume ve populerlik, Alibaba'nin satin almasindan sonra olustu. Guvenlik olarak sorun yasatmasa bile (kimse satin aldigi firmanin hack fiyaskosu yasamasini istemez), arkasinda Alibaba varken bile sunuculari Alibaba'nin goz bebegi AliExpress'e gore ornegin, yavas bir site.

Bizim milletimiz konfor alanini degistirmek istemez, bu yuzden sosyal medya start-up'lari bu ulkede genellikle husranla sonuclanir. Husranla sonuclanmayanlarla da ugrasip dururlar (eksi, Alkislarla Yasiyorum) zaten. Ucuncu dunya ulkeleri disinda bu kadar Meta urunlerine bir baglilik goremezsiniz zaten. SEA ve Balkanlar bolgesi, bir de Hindistan disinda WhatsApp'in bu kadar populer oldugu bolgeler bulmaniz zor. Amerikanlar ornegin mesajlasma uygulamalarina hic yanasmazlar, genelde islerini Messenger, Instagram DM'leri veya iMessage tarzi seylerden hallederler. Cinlilerin zaten hayati WeChat. Japonlar da LINE'dan kopamiyor.

Biz bu ulkelerin kendi yaptiklari veya benimsedikleri gibi ekosistem yapmak icin cok gec kaldik. BiP'i gelistirenler bile Hollanda'da binasi olan ve Turkcell'e bagli bir firma olan Lifecell Ventures. Buna ragmen bu uygulama da ulkemizde tutmadi. WhatsApp'in neredeyse hicbir rekabetcil artisi olmamasina ragmen sirf herkes kullaniyor ve sozde ''konfor alani'' sagliyor diye ulkemizde bi' birakamadik gitti. Daha durum bir mesajlasma uygulamasinda bile boyleyken, ulkemizde neredeyse nufusumuz kadar kullanicisi olan bir sosyal medya agina rekabet cikarmak cok zor ve uzun surecek bir surec maalesef. Kimse bu kadar cesaret gerektiren ve riskli bir adim atmaya yanasmaz acikcasi.

Server maliyetleri halledilse 3-5 kişilik bir ekip bile iyi bir uygulama çıkarabilir birkaç ay içinde. Ancak medya depolama kaynak gerektiren bir işlem.

2018'den sonra mı Trendyol'un temeli atıldı?
Ne alaka hocam? Arkadaşın yazdığında buna dair en ufak bir şey bile yoktu ki? Daha öncesinde çıkan ve popüler olmayan bir uygulama olduğunu belirtmiş zaten.

Server maliyetleri halledilse 3-5 kişilik bir ekip bile iyi bir uygulama çıkarabilir birkaç ay içinde. Ancak medya depolama kaynak gerektiren bir işlem.
Hocam zaten buradaki önemli konu maliyetler. Yoksa internette bir sürü şablon dahi var.

Üçüncü dünya ülkelerinde üçüncü sınıf uygulamalar yapılır sadece.

Ağzına sağlık. Güzel konuştun. Bu yazı bile duruma güzel bir açıklık getirir. İşte bu yüzden bizden böyle bir sosyal medya uygulaması beklemiyorum. Son kıta bile her şeye açıklık getirir aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…