Türkiye ile İsrail savaşsa Türkiye Azerbaycan'ı karşısına alır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 65W
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 62
  • Etiketler Etiketler
    israil türkiye

65W

Becerikli
Azerbaycan ile İsrail ticaret konusunda iyi anlaşıyorlar. Azerbaycan - Ermenistan savaşında İsrail Azerbaycan'a yardım etmişti. Benjamin Netanyahu kürsüde konuştuğu esnada birçok ülke temsilcisi salonu terk etti. Azerbaycan ve bazı ülkelerin temsilcileri salonda kaldı.

Türkiye ile İsrail arasında savaş olacağını düşünenlerin dünyadan bihaber olduğunu düşünüyorum. Çok güçlü bir ticaret müttefiki bu ülkeler.

Türkiye ile İsrail arasında savaş olacağını düşünenlerin dünyadan bihaber olduğunu düşünüyorum. Çok güçlü bir ticaret müttefiki bu ülkeler.
Herkesin boş beleş ezbere söylediği bir laf, artık geçerliliği geçmiş argümanları kullanmayı bırakın. 2025 yılı Türkiye-İsrail arası ticaret hacmi yaklaşık 930 milyon dolar ki bunun birçoğu da yan kanallardan. Türkiye'nin 2025 ticaret hacmi ise 633 milyar dolar, yani 2025 yılındaki o "ticaret müttefikliği"nin gerçek değerinin ticaret hacmimize oranı %0.15 ve ticaret yaptığımız ülkeler arasında 46. sırada. Bu oranın en tepe yaptığı yıl ise 2022, 617 milyar toplam ticaret hacmimizin 9.3 milyar dolarını onlarla yapmışız, o da %1.52 demek, ve 13. sıradaymış. 2025 yılı tepe hacim Almanya ile %8.2, 2022'de ise Rusya ile %10, kıyas için ekleyeyim.

Yani bu denilen lafın doğru olduğu son yıl ve zirve yılı 2022'ydi, sonrasında 2023'te %1.1, 2024'te %0.35 ve 2025'te %0.15'e düştü.

Ne yani, İsrail olmadan yaşayamaz mıyız? Her şey bir gecede biter diye düşünüyorum. Ticaret var diye savaş olmayacağını kim söylüyor?

Netanyahu ile Erdoğan arasındaki her şey danışıklı dövüş, kurgu. Hâlâ savaş olacak diyorlar

Ne yani, İsrail olmadan yaşayamaz mıyız? Her şey bir gecede biter diye düşünüyorum. Ticaret var diye savaş olmayacağını kim söylüyor?
Şu mesajı anladıysam Arap olayım
Ticaret yok diyorum zaten, kalmadı resmi olarak. Oradan buradan döndürülüp getir götürü olan 3-5 mal var başka ülkeler üzerinden işlemi yapılan, bir de bazı özel şirketlerin kendi işleri var, ZES gibi mesela, ki onlar da bu sene resmi olarak bıraktılar.

Aynen Filistin'e gidiyor gösterilip İsrail'e giden gemilere inanmayan değerli insanlar olarak devam.

Aynen Filistin'e gidiyor gösterilip İsrail'e giden gemilere inanmayan değerli insanlar olarak devam.
Zaten o %0.15'lik hacim oralardan geliyor, istersen İsrail kaynaklarına da bakabilirsin, aynı sayılar orada. 2022'den 2025'e geçtiğin zaman haber verirsin. Siyasilerin dans etmesi ayrı, sayısal istatistikler ayrı iki konu. Her konuya körüngöz olumsuz girmenin bir manası yok.

"Endişeyle izliyoruz" diyip bırakırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…