Tam tersine çocuk özgür şekilde yuruyebiliyor, kolundan tutup çekiştirilen çocuklar mı ozguvenli olur yoksa belli sınırlar içinde kendi başına yuruyebilen birinin çekiştirmesine maruz kalmayan mı?
Tam tersine çocuk özgür şekilde yuruyebiliyor, kolundan tutup çekiştirilen çocuklar mı ozguvenli olur yoksa belli sınırlar içinde kendi başına yuruyebilen birinin çekiştirmesine maruz kalmayan mı?
Yurt dışında kullanılıyor fakat elinden tutmak varken kendi çocuğuma bunu yapmazdım. Saygı duyar mıyım? Bilemiyorum, evcil hayvan gibi duruyor. Sonuçta çocuk bu; yaramazlık da yapar, koşar da, sahip çıkmak ve eğitim vermek ebeveynin görevi.
Bu yanlış bir şey değil ama bence yanlış anlaşılmaya müsait, yanlış bir ip alınmış. Yine buna nazaran daha kibar olanlar var, her ne kadar yanlış anlaşılsa da. Benim yeğenlerim 7-8 yaşlarında ve canavar gibiler.
Ancak, yeğenlerim aşırı yaramazlar, yerinde durmuyorlar.
Biz ailesi olarak çocuğa defalarca kibarca anlatıyoruz ve öğretmeye çalışıyoruz ama gerçekten nafile, ısrarla anlamak istemiyorlar. Yoksa sağ sola atlayıp kendilerine zarar verecekler. Başka bir önlem biliyorsanız söyleyin onu alsın insanlar. Çünkü cidden çocuklar yerinde durmuyor, kıçlarında kurt var gibi sürekli hareket halindeler. Başka çözümü yok.
Türkiye'ye yeni gelmiş anlaşılan
2008 senesinde Avusturalya'da çokça kez görmüştüm.
Fikren saçma gelişi yetiştiğimiz kültürün farkındandır bu yüzden garipsediğim nokta görünen olay yerine artan yabancı nüfus kaynaklı olarak bu tarz şeyleri ileride daha çok göreceğiz.
(not: videodaki hanımefendinin uyruğundan bağımsız söylüyorum bunu)