Türkiye'de en iyi tatil yeri neresi?

derindevlethikmet 5

Çalışkan
Yer
Istanbul
Merhaba. Türkiye'de 1-2 hafta için en iyi tatil yeri neresi? Şöyle bir yer arıyorum:
  • Kazıkçı esnafın olmadığı.
  • Türklerin yoğun olduğu, sürekli problem çıkaran insan kitlesinin (anladınız siz, tas kafa tıraşlılardan bahsediyorum) olmadığı.
  • Sakin, mümkünse deniz havası olan.
Otelde kalmayı veya 1-2 haftalık, tek kalacağım ev kiralamayı düşünüyorum.

Gezmek istiyor musunuz? Yoksa sadece denizin yakınında, kafa dinleyebileceğim sessiz bir yer olsun kafasında mısınız? Ona göre bir yer önerebilirim.

• Türkiye'de kazıkçı esnafın olmadığı bir yer yok. Alacağın şeyleri doğru yerden ve doğru zamanda alman gerek.
  • Kürt mafyasının çökmediği bir yer arıyorsun anladığım kadarıyla. Karadeniz'de denizi güzel olan yerler var, Karasu gibi, oralara bakabilirsin.
  • Denizi tam bu zamanlarda çok iyidir ama yağış sonrası 2-3 gün denize giriş yasak oluyor. Hiç değilse bile çayını çorbanı alıp sahilde oturabilirsin, insanlar genelde öyle yapıyor.
Pansiyonda da kalabilirsin, daire de tutabilirsin. İmkanlar geniştir fakat ücretler ne oldu hiç bilmiyorum.

Bursa için Trilye (Zeytinbağı) ile Kumyaka. Mudanya kesinlikle değil! Mudanya'nın bu iki sahil köyü. Trilye'nin otellerini iyi araştırmanızı öneririm ama memnun olan da var olmayan da. Yüzmek için daha iyi alternatifler var Marmara denizinde fakat kafa dinleyip hiçbir şey yapmamak için mükemmel yer bu iki köy de.

En az 10 yıldır Güzelçamlı ya gidiyoruz. Biraz klasik deniz kum güneş tipi tatile uzak düşüyor. Kuşadasına yaklaşık 30 km. Çevresinde davutlar, sevgi plajı ve milli park var. Milli parka giriş ücretli ve 4 farklı koy var. Çok sık ağaçlı ormanla denizin birleştiği bir alan. Koylar genelde taşlık. 3. koy ise favorim. Deniz çok temiz ve berrak. Kalacak yer ise pek yok maalesef. Genelde apart tarzı yerler var. Kiralık evler bulmak da mümkün. Akdeniz gibi nemli bir havası yok. Genel olarak sessiz sakin bir yer. Öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…