Telefon ve teknolojik cihaza göre mi zengin/lüks ayrımı yapıyorsunuz? Telefon ve teknolojik cihazlar lüks değildir, göstergesi hiç değildir. Alan bir şekilde alıyor. Sizin mantığınıza göre hiç kimse ne telefon ne de bilgisayar kullanmalı.
Öyle. Bakın millete, millet uzaya gidiyor bilim araştırması yapıyor biz hala "cinsellik ayıp mı değil mi, telefon lüks mü değil mi"yi tartışıyoruz.
Bugün cinsellikle ilgili bir komedi sahnesi izledim. Bayağı da komikti. Odaya giriyorlar falan birden çocuk yapmayın falan diyorlar Ünlü bir dizi ama anımsayamadım şimdi. Aynısı bizde yapılsa "Türk Aile yapısı" kıyamet koparır. (Konu dışı)
Millet anca Redmi'nin son model telefonunu alabiliyor diye herkes son teknoloji ürüne ulaşabilmiş mi oluyor? Tramvayda bi Redmi telefon çalıyor 5-10 kişi aynanda elini cebine atıyor.
Telefonunu göster diyen dayılar forumlara damlamaya başlamış ! Şaka bir yana bilgisayar, telefon vs. artık insanlar için vazgeçilmez bir doğal ihtiyaç. Önce bunu kabul etmek lazım. Hayatı kolaylaştıran elektronik ürünler var. Günümüz şartlarında olmazsa olmazlar.
Iphone çoğu kişi için gösteriş bence. Iphone almak için evine ipotek koyduran bile vardır. Benim bile yıllarını telefon borcu ödemekle geçiren tanıdıklarım var. Ekonomi iyi olduğu için almıyorlar. Takıntıları olduğu için alıyorlar. Tatile gitmek için kredi çekenler de var. Yani durumlar iyi olduğu için değil. Bir de Iphone bağımlısı olan ve başka marka kullanamayanlar var. Çünkü gerçekten kaliteli ve stabil ürün. Yıllarca kullan ve istediğin zaman sat.
Kimisi de aile evinde yaşayan çalışanlar olabilir. Nasıl olsa harcamaları yok. Ekmek elden, su gölden parayı gidip telefon gibi ürünlere basıyorlardır. Asgariden biraz fazla alıyorlarsa 2 aylık maaş yeterli.
Fakat herkeste yok. Mübalağa yapmışsın biraz. Son zamanlarda Iphone kullanana pek denk gelmedim. Varsa da eski modeller.
En ucuz televizyonlar olmuş 20.000-30.000TL. Televizyonsuz mu kalırsın, alır mısın? Mantık böyle işliyor.
Cevabı basit: İnsan, ne görmek istediğini görür; gerçeği görmek lazım. Sokağa çıkınca illaki güzel arabalar ve son model telefonlar görmen mümkün, fakat sorun şurada: Bunun bir de istatistiğini çıkarıp bakman lazım. Kolay yoldan vereyim. Türkiye'de %50'ye yakın asgari ücretli çalışan var. Sence asgari ücretli bir kişi iPhone 15 alabilir mi?
Türkiye’de milyonlarca işçi asgari geçim için yetersiz olan asgari ücret ile geçinmeye çalışırken işçilerin bir bölümü de yasal asgari ücrete dahi erişemiyor.
Millet anca Redmi'nin son model telefonunu alabiliyor diye herkes son teknoloji ürüne ulaşabilmiş mi oluyor? Tramvayda bi Redmi telefon çalıyor 5-10 kişi aynanda elini cebine atıyor.
Zaten insanlarımızda garip bir gösteriş merakı var. Hayat pahalı olduğu için belli ürünlere ulaşım zorlaşıyor, haliyle elinde olan da bunu kendine bir övünme aracı olarak kullanıyor. Ne itici ve aciz bir davranış.
Kapı yine aynı yere çıkıyor laf sokmuşsunda ben bankacıyım merak etme bir telefon için 80.000TL kredi ödemek sorgulanır sen bunu dediğin zamanda hatta faizlerle daha da fazla ödersin.
Bu dediğiniz cihazlar ülkemizde artık yatırım aracı. Bugün 80 bine aldığı telefonu 6 ay sonra gene aynı paraya satacak. Arada telefonu kullandığı yanına kâr kalacak.
Telefon ve teknolojik cihaza göre mi zengin/lüks ayrımı yapıyorsunuz? Telefon ve teknolojik cihazlar lüks değildir, göstergesi hiç değildir. Alan bir şekilde alıyor. Sizin mantığınıza göre hiç kimse ne telefon ne de bilgisayar kullanmalı.
Bence bu arkadaşa göre hiç kimse telefon kullanmamalı.