Türkiye'de herkes hayattan şikayet ederken çoğu kişinin elinde nasıl son model elektronik ürünler oluyor?

Cunku bunlar ekonomi kotu diye aglayip sadece aglayan tipler. Bu herifler en iyi ekonomiye sahip ulkede de yasasalar fakir fukara gezerler ulkede. Cunku calismiyorlar, uretmiyorlar. Sadece harciyorlar. Amerika;da da olsalar ayni olacakti sonlari. Burada da ayni oalcak. Ekonomi ne kadar iyi veya kotu olursa olsun is halkta biter.

Ayrica ekonomiyi belirleyen o urunleri insanlarin kullanmasi degil o urunleri insanlarin ne kadar fiyata kullanmasidir.

Bir tane gözlüklü adam vardı garsondu herhalde. Gidip İphone alıyordu. Onun hayat şartlarına bakarsan son model telefon sahiplerinin yarısı o şekilde sahip oluyorlar. Parayı biriktire biriktire alıyorlar. Geri kalanı da zengine yakın oluyorlar.

Mesela geçen gün haber oldu kızın birisi annesinin arabasını sattırıp IP 16 Pro Max alıyor. Yaşam standartlarını kısarsan almak zor değil de işte çok fena kısıyorlar.

Diğer teknolojik aletler de bu şekilde oluyor. Kendisinin veya ebeveyninin tek maaşıyla alabiliyorsa tabii bu varlıklı olma göstergesidir.

Evet, ama neden onu soruyorum işte madem 36 taksit yapmak zorundasın belli ki durumun yok ee niye alıyorsun? Ayak uydurma uğruna değer mi?

Bu arada konuya açıklık getirmem lazım çoğu arkadaş beni sokaktaği "telefonunu çıkar yeğenim"ci dayılardan sanmış benim konum bununla alakalı değil benim sorduğum şey neden insanlar bu ürünler uğruna kendilerini zor duruma sokuyordu. Aynı problem mesela Hindistan Da'da var.

Adam diyor AA Mehmet'te bu var. Lan efsane telefon. AAA Veli'de bu telefon var. Oluyor çoğunlukla ya da kendileri bayağı bir zorluyorlar. Ya da taksitle alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…