Uzun zamandır Ryzen 5 5600 almayı planlıyordum. 2. el fiyatlarına bakınıyorum ama sıfır fiyatının neredeyse aynısına satmaya çalışıyor herkes. Gerçekten, sıfır fiyatından daha ucuza (yine de bence alınacak fiyat değil) 4-5 tane ilan var. Mağazalardan almak istesen peşin fiyatına 3 taksit yapılıyor. Böyle fırsat da varken ben neden ikinci el alayım ki? Bu sadece ufak bir örnekti. Elektronik eşyadan tut arabaya kadar her kategoride durum benzer. Hatta olması gereken fiyatta bir ilan görünce bu sefer bunda bi terslik vardır kesin diye düşünüyor insan. 20-30 senelik arabalar ile 5-10 senelik yeni denebilecek arabaların fiyatları arasındaki fark 100-150 bin. Yeni modeli 650'ye satılan arabaynın 20 seneliğini 450'ye satmaya çalışıyorlar... Biri denk gelir alır diye düşünüyor herkes. Hatta denk gelmişsinizdir. Birkaç ay önce şu fiyata olur mu diye sorduğunuz arabanın fiyatını, sahibi sizin söylediğinizin altına düşürmüştür. Neyse ki insanlar biraz daha bilinçlendi de kimse almadıkça fiyatlar biraz da olsa düşüyor özellikle araba fiyatları.
Gelelim benim meseleye. 3000 peşin para verip 2. el alacağıma 3479 liraya 3 taksit sıfırını aldım. 2. el alacak kadar zengin değilim. 3000 liraya da 2 adet ilan var şu an, gerisi abuk subuk fiyatlarda.
Gelelim benim meseleye. 3000 peşin para verip 2. el alacağıma 3479 liraya 3 taksit sıfırını aldım. 2. el alacak kadar zengin değilim. 3000 liraya da 2 adet ilan var şu an, gerisi abuk subuk fiyatlarda.