Türkiye'de insan cinayeti, bir kedi kadar konuşulmadı

Makaleler
29
Yer
TR
Eros mevzusunu illaki duymuşsunuzdur, halkımız sağ olsun çok güzel sahip çıktılar konuya. Tebrik ediyorum. Ben burada sesimi adaletin suçluyu affetmesine karşı çıkarıyorum zira eğer suçlu işlediği suçu en alt cezadan kapatırsa ya da hiç ceza almazsa bu diğer insanlar için cesaret olur.

Biraz da gerçekçi olmak gerek.

Belki alınırsınız belki de sinirlenirsiniz ama ben bu ve bu gibi konuların abartıldığını düşünüyorum artık. Aynı mevzu Konya'da köpek olayında da yaşandı, Van'daki köpek olayında da. Sokak hayvanları çoluk çocuğu paramparça ederken, yaşlıları ve engelli vatandaşları paramparça ederken millet gelip "köpeğin ağzında kan yok ki, köpeğe komplo kurulmuş" falan diyordu.

Bu mevzuyu hiç takmayan hükümet partisi artık itlaf kararı bile alacak duruma geldi, insanlar o kadar ses çıkarmayı başardılar. Bu yazdıklarım politik ya da siyasi bir eleştiriden ziyade halkımızın aslında istese nasıl tek bir yerden ses çıkarabildiğine yapılan bir eleştiri.

2 hafta gibi bir süre önce Oğuz Murat Acı isimli vatandaşımız ve arkadaşları ATV'yle yolda ilerlerken bir tane ATV'nin arıza yapması sonucu sağa çekiyorlar ve detaya pek girmezsek, ünlü doktor (TLC'de programı vardı) Bülent Cihantimur ve yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur (17 yaşında) ehliyetsiz şekilde Porsche marka bir araçla yarışırken viraja çok hızlı giriyor ve ATV'lerin içine giriyor. Yaşanan kazada Oğuz Murat Acı ağır yaralanıyor, herkes kazanın etkisiyle bilinç kaybı ya da şok yaşıyor. Olay yerine hemen Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok geliyor ve "kazazedelerin telefonlarını topluyor" ayrıca 112'ye haber vermeden de olay yerinden kaçıyorlar. Aynı saatlerde babası ve annesi evde buluşuyor, çocuğu annesi Mısır'a kaçırıyor ve babası Türkiye'de kalıyor. Babası çok zengin ve tanındık birisi, herhangi bir ceza ya da soruşturma içine alınmadı; sadece yurt dışına çıkış yasağı aldı. Bunun dışında çocuk ve anneyi havalimanına götüren sürücü kadın tutuklandı ve hapse atıldı. Eylem Tok çocuğunu ABD'de doğurduğu için ABD vatandaşlığına uygun bir süreç var, beklendiği üzere Mısır'dan ABD'ye kaçıyorlar ve NYC'de mutlu mesut yaşıyorlar. Fotoğrafları çekilmiş, yüzleri gülüyor mutlular.

Belli başlı gazeteciler dışında bu olayı düzenli yayınlayan kimse yok, detaylarını anlatan kimse yok. Savcılıkla görüşen, ifadeleri alan gazeteci sayısı bir elin beş parmağını geçmiyor. Bu kadar büyük bir olay nasıl oluyor da Türkiye'yi sallamıyor? Zenginler sizi ezip geçiyor, istedikleri gibi kaçabiliyorlar ses yok ama kedi için adalet ararken adliyeleri inletebiliyorsunuz. Ben bunu samimi falan bulmuyorum, ikisine de aynı tepkiyi göstermek bile yetmez sonuç olarak bir tarafta bir insan canı var. Adamın bebeği var, bir çocuk yetim kaldı. Bir evlilik bitti, bir aile dağıldı ve bir aile de harap oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de adalet aramak saçma zaten. Hayvanlar öldüğünde sonuna kadar savunupta bir insan öldüğünde sesini çıkarmayan insanların iki yüzlü olduğunu düşünüyorum. Ne yönetimi düzgün ne de insanı.
Aynı mevzu 7 şehit verdiğimiz bir dönemde de oldu. Şehitleri konuşmayı bıraktılar, köpek konuşuyorlardı. Sorsan hepsi vatansever.

Elemanlar zengin çünkü. Vatandaşlar olarak her ne kadar konuyu gündemde tutmaya çabalasak da koca koca medya organları ile yarışacak gücü yok kimsenin.

Ama kıyas yanlış. Eros da Oğuz Murat da unutulacak kolaylıkla. Mevzu -yani benim anladığım- mama lobileri vs. değil. Mevzu sadece insanımızın fazla apolitik olması. Gökten kurtarıcı inecekmiş gibi davranıyorlar. Bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek.

Elinizi taşın altına koymadığınız sürece belki bir gün siz de unutulacaksınız. Uzaktan uzaktan zenginlere düşman olup mazlumun yanında konumlanmak yetmiyor. Kendi vicdanınızı rahatlamış oluyorsunuz ama çözüme yönelik davranmıyorsunuz.

Arkadaşlar, lütfen yapmayın. Sahipsiz bir kedi olduğu için, kimse sahipsiz olmaması için orada bulunan kediyi sahiplenmek için bir araya geldi. Ülkemizde hayvanların değeri yasalarda özellikle belirtilmemiş olsa da, insanların en azından yasalarda bir değeri bulunmakta. Bir insanı öldüren veya yaralayan kişi, hapis cezası alırken, hayvanlar için böyle bir yasa bulunmuyor. Bu yüzden insanlar, hayvanları kolayca öldürerek ceza almayacaklarını düşünerek hareket edebiliyorlar. Bu konuda haklısınız.

Aynı mevzu 7 şehit verdiğimiz bir dönemde de oldu. Şehitleri konuşmayı bıraktılar, köpek konuşuyorlardı. Sorsan hepsi vatansever.
Bu sözlerine saygı duyuyorum, şehitlerimiz elbette önemli ancak hayvanlar da o kadar değerlidir. Bir askerimizin bir köpeğe gösterdiği merhamet, gerçekten güzel bir örnektir. Allah herkese merhamet versin, ancak maalesef bazı insanlar merhametsizdir. Ancak, bu tür davranışlar hayvana şiddeti artırır. Herkes, bir kedinin insan kadar değerli olmadığını düşünerek onu öldürebilir gibi bir düşünceye sahip olabilir.

Hayvanın yasada bir yeri bir değeri zaten yok. Olsa kolayca öldürmezler bir hayvanı acı çektirmezler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu arkadaşlar yapmayın sahipsiz bir kedi olduğu için kimse sahipsiz olmaması nedeniyle tüm herkes orada kediye sahip çıktı. Biliyorsunuz ülkemizde ki hayvanın değerini yasada özellikle hiç değeri yok ama insanın hiç olmazsa yasada bir değeri var. İnsanı öldüren veya yaralayan hiç olmazsa ya müebbet ya da birkaç yıl yatıp çıkıyor ama hayvanlar öyle bir durum öyle bir yasa yok o yüzden herkes hayvanları katledince nasıl olsa ne yatarım ne çıkarım ne bir şey olur bana deyip kolayca öldürebiliyor. Onun için haksızsınız bu konuda.
Olayı farklı yorumlamışsın, kediye yapılanı haklı bulmak gibi en ufak bir şey yok bu konuda. Demek istenilen şey halkın kediye verdiği değer kadar insanlara değer vermemesi.

Ve senin de dediğin gibi, insanları öldürünce de birkaç yıl yatıp çıkabiliyorlar. Asıl sitem bu.

Kedi sever sayarım sosyal medya anasayfalarım kedi videolarıyla dolu ama tapmam bazıları gibi. Ülkede belli başlı hayvanlara tapma hastalığı var.
Benim de kulağı sağır bir kedim var, sokaktan sahiplendik. Kedileri ben de çok severim ama hayvanlara tapma mevzusu ciddi bir hastalık. Bir hayvan ve insan arasındaki bariz farkı anlamak gerek.

Geri
Yukarı Alt