Her sene çorap değiştirir gibi telefon yenilemek hele ki iPhone için değiştirmek pek de akıl kârı değil. Ancak benim gibi 2017 senesinde aldığım emektar iPhone 8 Plus kullanıcısı olarak, yenilemenin sırası geldiğini düşünüyorum. Bu durumda ben sanırım muaf oluyorum.
Not: Yanlış anlaşılma olmamak kaydıyla; işitme engelli birey olduğum için iPhone'un Erişebilirlik özelliğini özellikle işitme cihazları konusunda hepsinden önde olduğu için tercih ediyorum. Hele ki alacaksam son model olsun ki bi 5-7 sene daha rahat kullanayım, haksız mıyım?
Bu kafa yapısını sağlıklı görmüyorum. Yani önceden ya da internetten alsan ne olur, mağazanın önünde sabahlasan ne olur? Garip geliyor bana bu kafa yapısı. Her sene telefon değiştirmek de sağlıklı bir şey değil bana göre. Bir telefonu alırsın, 2-3 ya da 4-5 sene kullanırsın, sonra yenisini alırsın. Her sene tişört değiştirir gibi telefon değiştirmek saçma bence.
Sırf iOS olduğu için 120ktl vermek akıl karı değil. O telefonla yapacağımı 7000TL'ye aldığım iPhone SE ile de yapıyorum. Eğer başına bir şey gelmezse daha da 3-4 yıl kullanırım.
Ülke geneli %5-%10'luk kesimi baz alıp ekonomik yorum yapamazsınız. O adamlar zaten istediğini elde ediyor. Tek çekim alıp geçiyor. Sen orta gelirli veya düşük gelirli telefonu alabiliyor mu diye bakman lazım.
Statü değil daha çok kendini zengin göstermeye çalışan bir şarlatan gibi gözüküyorsun desek daha doğru.
Hayatında doğru dürüst telefon bilgisi olmayan adam şimdi gelip 'Ya kanka 16 Pro Max aldım telefon uzaya uçuyor.' minvalinde konuşacağı için şarlatanlık yaptığını az buz anlamış olacaksın.