Türkiye'de iPhone almaya değer mi?

Lully

Uzman
iPhone'lar Türkiye'de gerçekten inanılmaz derecede pahalı. Diğer ülkelerde ortalama bir maaşla birkaç haftada alınabilecek bir telefon, Türkiye'de neredeyse yarım yıllık maaşa denk geliyor. Üstelik bu yüksek fiyata rağmen Türkiye'deki iPhone'lar birçok önemli özelliğe sahip değil.

Örneğin, Starlink desteği yok, Apple Pay kullanılamıyor, Apple wallet henüz açılmadı, Apple fitness+ hizmeti yok, Apple One paketleri mevcut değil. Bunlar, kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştıran, sağlık verilerini takip etmelerine, finansal işlemlerini hızlıca yapmalarına ve dijital hayatlarını tek bir çatı altında toplamalarına yardımcı olan özellikler. Bunların yanı sıra, uydu üzerinden acil mesaj gönderme, yol yardımı ve gelişmiş sağlık izleme gibi hayat kurtarıcı özellikler de Türkiye'de aktif değil. Daha yüksek fiyata, yurt dışındaki iPhone kullanıcılarının sahip olduğu birçok önemli teknolojiden mahrum kalıyorsunuz.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de hâlâ iPhone alıp kullanmaya devam eder miydiniz?

TR de kullanım alışkanlığımıza göre bence tabii söylediklerin özellikler olsa süper olurdu ama şart da değil aslında. Hiç aramadım ve yokluğunu hissetmedim.
Ben alıp kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum. 13'ü 2 yıldır kullanıyorum. Üst modellerin fiyatları çok yüksek. Zamanında uygunundan taksitle alınabiliyordu. Şu an bu mevcut değil. Bir 2-3 yıl daha kullanıp sonrasında duruma göre reaksiyon alırım diye düşünüyorum. Kim bilir belki iPhone serüvenim bitebilir.

Alınır, niye alınmasın? Mesela bir iş adamı dokümanlarıyla uğraşır, telefonla konuşur ve mesajlaşır; arada bir de fotoğraf çeker. Düz model bile olsa, adamın işini gördükten sonra ne yapsın 120 Hz'i? Burada '120 Hz gereksiz' demiyorum; evet, daha iyi teknolojiye sahip Android cihazlar var. Ancak günlük kullanımda olan sıradan bir iş insanı, 60 Hz ekranı ne yapsın? Ayrıca satarken değerini koruduğu kabul edilmesi gereken bir gerçek. Ben aldığım telefonu 1 yıl sonra neredeyse aynı fiyata sattım. Bu olay TR değil yurtdışında oluyor.

Bence değmez bana çok gereksiz geliyor bir telefonu 40-50 bin lira vermek Android'de 10 20 bin liraya gayet iyi telefonlar oluyor

Ben o bir süre kullandıktan sonra şişen android tabanlı telefonlardan sıkıldığım için iphone kullanmaya başlamıştım. Şu ana kadar istediğimi aldım. Her yeni model çıktığında alma gibi bir alışkanlığım yok. Telefon illa düşüyor bir şey oluyor kırılmadıkça sorun çıkarmadıkça değişmiyorum. Beklentim doğrultusunda hakkımı aldığımı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…