Türkiye'de sosyal medya kanallarına kaç kez engelleme geldi?

Wikipedia yasağı haklıydı ama. Ama şu an o düzeltildi mi bilmiyorum. Yani döndüler mi falan ama Wikipedia'ya göre biz Suriye'yi işgal etmiştik.
Wikipedia hesap dahi oluşturmadan bilgileri değiştirmeye izin veriyor, Wikipedia ile iletişime geçilip bu sayfaları read-only yapmak daha yapıcı bir çözüm olabilirdi. Şu an siz bile girip rastgele bir makaleye vandalizmde bulunabilirsiniz, bu yüzden Wikipedia'nın yasaklanması bence doğru değildi.

Ancak o dönemki Türk ve Wikipedia yetkililerinin tutumunu bilmediğim için net bir yorum yapamacağım.

Ayrıntılı liste için Wikipedia'ya bakabilirsiniz.

O kadar laf ettikten sonra kaynak olarak Wiki'yi mi gösterdin?

Yazdıklarımı okuduğunuzdan emin misiniz? Negatif bir şey söylemedim ki.

"Wikipedia hesap dahi oluşturmadan bilgileri değiştirmeye izin veriyor." Şu cümleden sonra ben olsam Wiki kaynağı kullanmazdım. Sıkıntı yok amacım tartışmak değil yanlış anlama. Ben de çok değiştirdim zamanında Wiki'de bilgi milleti kandırmak için.

Wikipedia'nın bu kadar özgür ve çok bilgi içermesinin asıl sebebi bu bence. Ancak bu tip değişiklikler çoğunlukla hızlı fark ediliyor. Wikipedia'nın şu an internetin büyük bilgi tabanını oluşturmasını da bu sağlıyor. Bunu kötülemek için yazmamıştım.

Şu cümleden sonra ben olsam Wiki kaynağı kullanmazdım.
Siyasi konular için bence sıkıntılı olabilecek ve kullanılırken tereddüt edilmesi gereken bir kaynak (vandalizme kurban gidebileceği veya yazarların yanlı tutumda bulunabilecekleri için). Ancak çoğu gündelik konu için bir problem olacağını sanmıyorum.

Siyasi konularda da farklı dildeki Wikipedia'ları kullanmak, geçmiş düzenlemelere ve tartışma kısmına bakmak veya harici kaynaklarla desteklemek bilginin daha objektif olmasını sağlar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…