Türkiye'deki polislerin saçma sapan davranmaları

Merhaba.

Bu yürüyüşleri, protestoları yakından takip eden biriyim. Ve bakıyorum polisler gencecik çocukları yerlerde vura vura dövüyorlar. Bir de 5-6 tane polis 1 kişinin üstüne çullanıyor akbaba gibi. Yahu o dövdüğünüz gençler sizin çocuklarınızın hayatını kurtarmaya çalışıyor, senin "vatanımı koruyorum" cümlende en ufak bir haysiyet, mantık yok. Devlet, polis gücü olmasa hiçbir şey. Şu ülkenin düzelmesi sadece polislerin birlik olmasına bakar.

Bir de diyorlar ki "emir geldi yapmak zorundayım, yapmazsam işimden olurum." Kardeşim sen zaten ses çıkartmazsan yarın öbür gün senin maaşının sana yeteceğini mi düşünüyorsun? Bizim milletimiz ayaklansa ne olur, polis gücü olduktan sonra yapacak bir şey yok.

Tabii ki şöyle bir gerçek var, sadece küçük bir azınlık olan polis grubu isyan etse bir işe yaramaz. Onlar sadece işinden olur. Ülkece olmasa da büyük bir topluluk olan polislerin baş kaldırması lazım. Eğer hepsi bir olursa gerçekten her şey düzelir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Merhaba.

Bu yürüyüşleri, protestoları yakından takip eden biriyim. Ve bakıyorum polisler gencecik çocukları yerlerde vura vura dövüyorlar. Bir de 5-6 tane polis 1 kişinin üstüne çullanıyor akbaba gibi. Yahu o dövdüğünüz gençler sizin çocuklarınızın hayatını kurtarmaya çalışıyor, senin "vatanımı koruyorum" cümlende en ufak bir haysiyet, mantık yok. Devlet, polis gücü olmasa hiçbir şey. Şu ülkenin düzelmesi sadece polislerin birlik olmasına bakar.

Bir de diyorlar ki "emir geldi yapmak zorundayım, yapmazsam işimden olurum." Kardeşim sen zaten ses çıkartmazsan yarın öbür gün senin maaşının sana yeteceğini mi düşünüyorsun? Bizim milletimiz ayaklansa ne olur, polis gücü olduktan sonra yapacak bir şey yok.

Tabii ki şöyle bir gerçek var, sadece küçük bir azınlık olan polis grubu isyan etse bir işe yaramaz. Onlar sadece işinden olur. Ülkece olmasa da büyük bir topluluk olan polislerin baş kaldırması lazım. Eğer hepsi bir olursa gerçekten her şey düzelir.

Hocam neden tek taraflı bakıyorsunuz? Halk tarafından polislere karşı yapılan eylemleri görmediniz sanırım. Bu konuları konuşacaksak halkın polislere karşı yaptıklarını da konuşmak gerek.

Hocam neden tek taraflı bakıyorsunuz? Halk tarafından polislere karşı yapılan eylemleri görmediniz sanırım. Bu konuları konuşacaksak halkın polislere karşı yaptıklarını da konuşmak gerek.
Halk hatasız diye birşey yok. Hatta ilk fitillendirmeyi halk yaptı diye biliriz fakat zor kullanmaya itiyorlar insanları. Yoksa kim ister ülkemin polisi zarar görsün?

Halkın onlara yaptığı eylem ateşe ateşle karşılık vermekti. Polisler 100 yaptıysa halk 1 yaptı. Neredeyse her seferinde halk haklıydı. Elinde silah, biber gazı olan, millete zırhlı araçlarla yaklaşabilen bir güce sen ne yapabilirsin en fazla?

Polise şiddet uygulayan varsa gereği yapılır. Bundan şüphe etme, halktan çok polis güç uyguluyor.

Polisler bir sebep olmadan gaz sıkıp duruyorlar. Polise saldıranlar olmuştur elbet. Ama saldırmayan insana jopla vurmalar gaz sıkmalar, bunlar insani davranışlar değil. Polisler sebepsiz yere bir kadına jopla vuruyor zararsız bir gence plastik mermi yağmuruna tutuyor. Bunlar normal davranışlar mı? Halk ise en fazla havai fişek atar, önünde oradaki polislerin yapamayacağı şey olan şınav çekerler. Oradaki çoğu polisin torpille geldiği çok net belli.

Doğrusunuz. Zamanında polisler halkın yanında bile durmuş karşı çıkmış hükümete. Bu ülkenin iyiliğini gerçekten isteyen adam, halktan yana, adaletten yana olur.

Bir ara (çok eskiden) polisler baş kaldırmıştı. O zaman ne oldu biliyor musunuz? Halkın 100 tane protesto ile yapamadığını polisler 1 yürüyüş ile başardı.

Yok arkadaş. Bu insanlardan bi' cacık olmaz.

Bir ara (çok eskiden) polisler baş kaldırmıştı. O zaman ne oldu biliyor musunuz? Halkın 100 tane protesto ile yapamadığını polisler 1 yürüyüş ile başardı.

Yok arkadaş. Bu insanlardan bi' cacık olmaz.
Evet hatta zamanında gazetede bu yazıyla yayınlanmış:

Toplum polisleri de ayaklandı ...
"Biz iktidarın uşağı değil, Türk halkının polisleriyiz,,
Ankara'da Personel Kanunu'na karsı direnişe geçen iki binden fazla toplum polisi, "Üniversiteli öğrenci kardeşlerimizle karsı karşıya gelmek istemiyoruz"dediler.

Evet orantısız güç kullanan durumlarda haklısınız ancak şunu da unutmamak lazım sosyal medyaya yansıyan görüntüleri ben de izliyorum ancak biz bunların öncesini bilmiyoruz. Devlet değil de biz hukumet diyelim burada. Hukumet polis/asker gucu olmadan hicbir sey evet haklisiniz ancak nereye kadar? Her yanlışta polis ve asker kalkıp "Bu yanlış, birlik olun ayaklanın." derse devletin hâli ne olur? Yine işin sonunda olan kolluk kuvvetlerine olur. Mevcut hükümet degişmediği sürece "Birlik olsun" kavramınız bana mantıklı gelmiyor. Polis her zaman bağımsız olmalı ve orantılı güç kullanmalı bunu sonuna kadar destekliyorum.

Emir geldiğinde kolluk kuvveti yapmak zorunda bunun istisnası yok. Türkiye Cumhuriyetinde(?) bu böyledir. Yine aynı noktaya geliyoruz biz "Cumhuriyet olsun, demokrasi olsun." diyoruz evet ama bunun için ne yapıyoruz? Anarşi ile mi demokrasi/cumhuriyet gelecek? Sessiz kalmamak lazım doğru diyorsunuz ama seçimlerin hâli ortada. Ne kadar memnun olmasakta sandıktan çıkan sonuç ne ise olacak olan odur. Milletimiz ayaklanmak yerine kendi içsel ayrılıklarını çözüp demokratik hakkını kullanması gerekiyor. Ha bana sorarsan çok demokrasi var mı diye eminim ki seninle aynı oranda düşünüyoruzdur ama yapacak bir şeyimiz yok.

Kolluk kuvveti veya ordu siyasete karışmamalı. Bu yanlış. Ne zaman siyasete karışmışsa hangi ülke/devlette olursa olsun sonu iyi bitmemiştir. Mevcut hukumetten memnun değiliz asker veya polis isyan çıkarsın her şey güllük gülistanlık olsun dersek romanti dusunmekten ileri gidemeyiz. Zamanında Kenan Evren gibi biri çıkar "Sağ Sol demeden asın, kesin." der. Yine olan devlete, millete, egemenliğe olur.

Şunu da eklemek istiyorum iddialara göre bazı zamanlarda milletvekili durdurdu diye açığa alan polislerin haberleri var. Böyle bi' durumda her türlü mobinge ve kötü koşullara sahip olduğu söylenen emniyet birimlerinin kendini geri çekmesini anlamak gerek.

Temiz ve sadece emirkulu olan kolluk kuvvetlerimizi hariç tutarak sırf karşısında "Bir düşman" varmış gibi davranan herkes umarım cezasını çeker ancak karşı tarafta da aynı şekilde sırf birilerine yaranmak için örgüt propagandası yapmak ve ak ile karayı birbirine karıştıran kişiler de cezalarını çeker.

Devletimiz umarım bu sürecten sağsalim çıkar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt