Sokaklarda 4-5 kişi garip el kol hareketleri yaparak ve yüksek sesle küfür ederek geziyorlar. Ortalamalarına bakınca 15-20 yaş arası insanlar bunlar. Ne bir gittikleri okul ne de çalışacak bir işleri var. Keko diyince hepimizin aklında canlanan tipten ziyade çok normal ailelerin çocukları da böyle olabiliyor. Kendi gözümle hırsızlık yaptıklarına şahit olmadım ama sürekli bir şey isterler ve kavga etmeye çok hazırlar.
Türkiye'nin en büyük köyü hocam bu şehir. İnsanları hep göçmen olduğu için kendi alışkanlıklarını sokaklarda sergilemekten çekinmiyorlar. Sokaklar çok kirli, otobüsler gerçekten çok saçma işliyor, kar soğuğunu hissettirir ama kar yağmaz, trafik fazla, hava durumları gibi bir sürü şey var. Ama ben size gelmemeniz için gerçekten yetecek iki özellik söyleyeyim; insanlar ve belediye hizmetleri, ikisi de berbat.
İstanbul’un yine belli semtlerinde (Beşiktaş, Kadıköy, Fatih vb..) bu kadar keko yoktur, ama Adana’da sözde en elit semtlerde bile ara sokakları keko dolu.
Bunlardan İzmir'de çokça var, İzmir'e gittiğimde görmüştüm. Her sokak başı neredeyse iki tane var, abartmıyorum bu arada. İzmir'de yaşayan varsa demek istediğimi çoktan anlamıştır.
Bunlar sadece İstanbul'da bulunmuyor ki, bazı semtleri yine düzgün İstanbul'un. İzmir'e gittiğimde en "düzgün" yerinde bile sayamayacağım kadar bu tarz tiplerle karşılaştım. İnsanların yetiştiği kültür onların karakterini oluşturur dostlar, bu tarz şehirlerde bu kadar fazla tip olmasının sebebi geldikleri yerde kendi yaşam tarzlarını da getirmeleri. Benim söyleyeceğim bu kadar, umarım gelecekte bu tiplerden arınırız.
İzmir hakkında yazılanları görünce moralim bozuldu. Konuya damlamak gibi olmasın ama orada üniversite okumayı düşünüyordum. Ege Üni kampüsü, Bornova, Karşıyaka ve Alsancak ne alemde? Antalya'da okuyayım desem Kepez gerçeği var. Irkçılıktan ban yemek istemiyorum şimdi.