Türkiye'ye deprem kredisi verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

22809

Deneyimli
Makaleler
3
6 Şubat 2023 depreminden önce Türkiye'ye 512 milyon dolar kredi verildi, 12 Kasım 2022 tarihinde saat 18:57'de deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikattan 3 ay sonra 11 ilimiz yıkıldı. 26 Kasım 2025 tarihinde yine deprem tatbikatı planlandı ve bu hafta Türkiye'ye 643 milyon dolar kredi verildi.

Tarih tekerrür edecek mi? Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarih tekerrür etmeyecek. Daha kötüsü olacak. İstanbul'da böyle binalar domino taşı gibi yıkılacak. 1 aydan önce yardım giremez o molozun arkasından. Türkiye çapında yağma başlayacak, 81 ilden akın akın yağma için gidecekler, artık depremzedeyi de öldürecekler.

Ekonomi çöker. Depremde 1. derece tehlikeli Marmara bölgesini metropol yapıp, Anadolu'ya yatırım yapılmazsa böyle olur.

Türkiye çapında yağma başlayacak, 81 ilden akın akın yağma için gidecekler, artık depremzedeyi de öldürecekler.
Abartma, yıkım felaket düzeyinde olacak ama şehri askeri olarak ablukaya alacaklar. Ülkenin askeri gücünün yarısı İstanbul'u kapatacak.

Dediğin şey ancak şehir içinde kalanlar tarafından olabilir, ki olacaktır da. Ama öyle loot yapmaya gelir gibi başka şehirlerden geliş falan yalan. Büyük ihtimalde vur emri verilir askerlere.

Bu kredinin altında komplo teorileri üretmeniz bana kalırsa çok net bir şekilde art niyettir.

Biraz araştırma yaparsanız Dünya bankasının zaten bu tip kredileri çoğu afet açısından riskli ülkeye dağıttığını bilirsiniz. Konu sahibinin attığı kaynaklardan biri de direkt komplo teorisyeni.

Yapay deprem diye bir şey yok, gerçek olsa ülkeler birbirini hoplatırdı savaş yerine deprem yaratabilmek varken. İnsanlara panik yaptırmayın.

Komplo teorisi değil. Hepsi Hatay depreminde yaşandı. Enkaz altındaki insanların kollarında altın bilezik var diye kesildi. Marketler yağmalandı. İnsanlar ihtiyacı olmayan televizyon gibi şeyleri de çaldılar. Yakın şehirlerden tırlarla arabalarla geldiler yağma yapmak için. Asker uzun süre tutuldu, sahaya sürülmedi. Çok sonra oldu. İstanbul, Türkiye'nin kalbi. Asayiş bozulsa çok fazla kişi ganimet avına çıkacak. Olay yapay deprem veya dağıtılan kredi değil. Sosyal çürüme ve etkileri.

İstanbul gibi bir yerde bunu yapman imkansız, ancak şehir içinde yapılır. Maalesef İstanbul en önemli şehrimiz, asayiş hemen sağlanmalı yoksa o siyasi koltukta oturanlar anında koltuklarını kaybederler.

Dediğim gibi İstanbul olası bir büyük depremde abluka altına alınacaktır, şehir dışarıdan ve içeriden tamamen kapatılacak. Bunu sağlayamazlarsa bırak koltuklarını, canları bile tehlikede olur.

Hiçbir şey olmaz. Bu ülke güzelce sindirildi. Olan İstanbul'da yaşayana olacak.

İstanbul'un işlevini kaybetmesi demek ülkenin işlevini kaybetmesi demek, dediğine katılmıyorum. İyi sosyaller.

İstanbul'un işlevini kaybetmesi demek ülkenin işlevini kaybetmesi demek, dediğine katılmıyorum. İyi sosyaller.
İstanbul ve çevresi Türkiye'nin en önemli sanayi bölgeleri. 23 Nisan'da olduğu gibi, İstanbul'da deprem olursa tüm Marmara etkileniyor. Google Earth açıp Marmara bölgesindeki illere bakın. Her ilde koskoca sanayi yerleri var. Sadece can kaybı olmaz üretim ve ekonomi de yok olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…