Türkiye'yi araplaştırma ve şeriat düzeni hayali gerçekten mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 222
  • Etiketler Etiketler
    türkiye

creazy

Başarılı
Bazı Müslüman'lar, islamcılar, imamlar, cübbeli hocalar, tarikatçılar, cemaatçiler, halkın bir kesimi, malum parti, hükumet devlet yetkilileri vb. Atatürk'ü unutturup Türkiye'yi doğrudan bir Arap ülkesi haline getirmek, yani şeriatla yönetilen bir düzene sokmak istiyor.

Bu hedefin, Türkiye'yi özgürlükten uzaklaştırıp dışa bağımlı ve yönetilebilir hale getireceği; bir anlamda sömürgeleşme ile sonuçlanacağı ortada.
Peki, sizce böyle bir şey gerçekten mümkün mü?
Bu gruplar amaçlarına ulaşabilir mi?
Daha Atatürk'le ilgili bir film yayınlanırken bile çeşitli baskılar yapılıyor, engellemeler yaşanıyorsa bu işin sonu nereye varır?

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Böyle bir şey mümkün değil. Birkaç çürüğün kurbanı mı olacak bu millet? Dediğimin neden-sonuç ilişkisi çok uzakta değil. Çürük olduğu kadar, cahil olmayan insanlarda var. Bu soruları soran tek sen değilsin. Ben sana daha önemli bir soru sorayım; Türk olarak gerçekten vazifemizi yerine getirecek miyiz? Bir şeyler yapacak mıyız yoksa olan her şeye seyirci mi kalacağız? Değiştirmemiz gereken çok şey var gençler olarak. Tüm her şeyi gençlere yıkmakta doğru olmaz, yetişkinlerin payı da büyük. Ancak bu ülke kimsenin esiri olacak, şeriat ile yönetilecek bir ülke değil, bu milletin olduğu hiçbir yer buna uygun değil.

Şahsen dedikleriniz yüzünden dünyada Arap ulkesi olarak sanilabiliyoruz. Müslüman = Arap mantığı var. Mesela oyun sektöründe Global/MENA bölge ayriminda direkt Mena'da olmamiz. Bu da ping acisindan kötü.

Arkadaşlar Türkiye'nin islamlasmasi araplaşması en zor şey olabilir. Arkadaşlar Türkiye halkı hiçbir zaman araplaşmaz.

Adana ve Mersin’in Arapları bile kendini Arap olarak görmüyor hocam soru mu bu

Yanlış hatırlamıyorsam Gallup'un bir araştırmasında Türkiye'de şeriat isteyen İslami köktendincilerin oranı %5 çıkmıştı. Bu çok düşük bir oran. Ayrıca Türkiye'ye yayılmış durumdalar. Yani bir yerde bir mahalleyi bile idare edebilecek durumda değiller. Halkın çoğunun müslüman olması aynı zamanda şeriatçı/köktendinci oldukları anlamına gelmez. Ben hiçbir zaman Türkiye'ye şeriat gelmeyeceğine inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…