• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türkler neden İranlılara karşı olumsuz yorumlar yapıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ratchet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 400
  • Etiketler Etiketler
    neden türkler
Iran, daha dogrusu Pers rejim/iktidarları maalesef ki Türklerin özellikle son 800 yılda her zaman arkadan bıçaklayan komşusu olmuştur. Ek olarak Türkiye'nin Sünni Müslüman çoğunluklu bir ülke olması, yanında da dünyanın en radikal Şii İslam Devleti'yle komşu olmasından ötürü gerilimler hiç azalmıyor. Iran, Müslüman'ların başını belaya sokmaktan asla çekinmiyor. Iran'ın ilişkilerinin neredeyse dost olduğu ülke ve yapılarda kan asla durmaz, çünkü Iran, çevresindeki tehditlere saldırmaları için sebep vermekten çekinmiyor.

Ek olarak Iran, SDG güçlerine de drone sağlayıcılığı yapıyor iddiaları var ve bu videolarla zaman zaman kanıtlanıyor. SDG de, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısıdır.

Son düzenleme:
Tamamda bunu halk yapmıyor ki?

Bizzat İranlı arkadaşım ile protestolar başladığından beri sohbet hâlindeyiz. Bir ara internet yasaklandığı için yaklaşık 3 hafta konuşamadık; ancak sonrasında tüm haberleri bana aktarmıştı.

İran’da olan protestolar tamamen özgürlük için yapılıyor şu anda. Arkadaşım da bu protestoların hepsine katılıyor. Maalesef binlerce kişinin öldürüldüğü doğru; bizzat protestolardan videolar atıyordu. Ortam gerçekten dünya savaşı gibi.

Türklerin neden İranlılara karşı laf ettiğine bir şey diyemeyeceğim, çünkü bilmiyorum. Açıkçası bir sebep de göremiyorum; İranlılar zaten şu anda kendi hakları ve kadınların özgürlüğü için savaşıyorlar :/

Bağnaz ve cahiller, en başta "hakkını aramak" ne demek onu bile bilmiyorlar. Biz İran'da yaşanan su sorununun da farkındayız ekonomik sıkıntıların da farkındayız İran halkının neler yaşadığının da farkındayız ben Türkiye'de iranlılara denk geldim aynı masada yemek de yedim sosyal medyada o yorumları yapan insanların hepsinden bir İran'lı çok daha iyidir. Kendisini geliştirmemiş yaşadığı ülkenin dilini bile doğru kullanamayan, o dili doğru şekilde konuşamayan insanlar çıkıp başka ülkenin iç işlerini eleştiriyor bunun tek sebebi gereksiz egoya sahip olmaları. Havaya atıp tutarlar çok takılmayın gerçeklerin zeytinyağı gibi su yüzüne çıkma huyu vardır insanlar sosyal medyada iranlıları ne kadar kötülerse kötülesin rejimin faaliyetlerini az çok biliyoruz.
Dışarıda nasıl giyinmek istediğine karışıldı diye durumu protesto eden insanları ö! Dürüp kendi kızına düğününde dekolteli gelinlik giydirmeyle Müslüman olunmuyor rejim halka müdahale edeceğine önce kendini düzeltsin. Sosyal medyadakilerin çoğu gerçek kişi bile değil anonim hesaptan yapılmış yorumlar o kadar takılmayın.
Ama sizin sorununuz yöneticiler değil direkt olarak sistemin kendisi, sisteminiz düzelmediği sürece aynı şeyleri yaşamaya devam edersiniz.

Bazı yorumlar felaket. Türkiye hiçbir zaman rahat bir yer olmadı ama hiçbir zaman da İran kadar radikal bir yer de olmadı. Evimizde otururken koca bir ulusun yönetime kök salmış molla denen bir grup te*örist tarafından on yıllarca ezilmesini, bastırılmasını eleştirme hakkını kendimizde bulmayalım. İnsanlar ölümü göze alarak eylem yapıyor. Sosyal medya editleriyle fikir belirtme işini azaltalım çocuklar.

Doğru galiba sosyal medyayla türkleri böyle yorumlamam yanlış oldu.Özür dilerim.

Doğru galiba sosyal medyayla Türkleri böyle yorumlamam yanlış oldu. Özür dilerim.

Sözüm sana değildi dostum. Ama evet senin sosyal medyada gördüğün de Türkiye'nin %1'ini bile oluşturmuyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…