Türkmen müzikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22693
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 66

22693

Çalışkan
Bu konuda siz değerli forum üyelerine müzik zevkinize bağlı olarak dinlerken keyif alacağınız birkaç tane Türkmen müziği önereceğim. Bilenler bilir, Türkmenistan dış dünyaya kapalı ve aynı şekilde dış dünyadan izole olan, yönetim olarak Kuzey Kore'den hallice olan ve Orta Asya'da bulunan bir Türk devleti. Türkmenistan dışa kapalı bir devlet olsa da, herkes istediği sanatı istediği gibi icra edebiliyor. Örneklerinden biri de müziktir. Türkmen müziklerinin hemen hemen hepsi, dünya tarafından keşfedilmemiş birer cevher gibi. Bazıları hareketli, bazıları slow olan bu müzikler bence estetik olarak gayet güzel. Tabi üretilen müziklerin bazıları lideri veya devleti öven, bazıları da propaganda amaçlı yapılan müziklerdir hiç şüphesiz. Türkmenistan Radyo ve Televizyon Komitesi'nin yönetiminde olan bir müzik kanalı olan Türkmen Owazy'da yayınlanacak şarkılar bu şekilde bilerek seçiliyor. Tabi hepsi propaganda müziği veya devleti öven müzikler değil. Aşk vb. temalı olanları da var. Türkmen müzikleri bu aralar bende o kadar çok sardı ki, son zamanlarımda bunları çalma listemden hiç eksik etmem. Türkmenler de Azerbaycanlılar gibi müzik konusunda bayağı iyiler. Keşke müzik dünyasında da isimleri bir kez olsun gecebilse. Üzülüyorum açıkçası kıymetlerinin bilinmemesine.

Eminim sizin seveceginizi de düşündüğüm için izninizle, dinlediğim bazı Türkmen müziklerini sizlerle paylaşmak isterim.

İşte çalma listemden eksik etmediğim Türkmen müzikleri:

Maneguly Annamyradow - Watan

Maksat Hudaýberdiýew - Şirmaýy Darak (Remix)

Maksat Hudaýberdiýew & Akjemal Halmyradowa - Arkadag Serdarly Bagtyýar Ýaşlar

Begenç Durdykulyýew - Ýar Gerekdir

Annaguly Myratdurdyýew - Gaygylanma

Selbinyýaz Ataýewa - Janymyn Jananasy

https://www.youtube.com/watch?v=xHNMWP-fTqY (Bu kayıttaki müzikler. İsimlerini bilmiyorum.)

(Bu kayıttaki müzikler. İsimlerini bilmiyorum.)

Herkese keyifli dinlemeler dilerim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…