2 gündür pingim nedense yüksek. Normalde 60 ping ile oynarken şimdi 100 ping alıyorum, oyun içinde DM girince 150 pinge kadar çıkıyor.
Genel bir sorun mu, anlamadım. Nasıl çözebilirim?
Sağlayıcım TurkNet.
Ping sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi fişten çekin ve 30 saniye bekleyin.
- Tekrar power tuşuna basarak modeminizin açılmasını bekleyin.
2.
Kablo Kontrolü:
- Modemle bilgisayarınız arasındaki Ethernet kablosunu kontrol edin. Kablonun hasar görmediğinden emin olun.
- Kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, mümkünse kablolu bağlantıya geçin.
3.
Ağ Yoğunluğunu Kontrol Etme:
- Diğer cihazların (telefon, tablet vb.) internete bağlı olup olmadığını kontrol edin.
- Ağınızda başka birinin çok veri kullandığından emin olun (streaming, büyük indirmeler gibi).
4.
ISP Durumu:
- TürkNet’in resmi sosyal medya hesaplarını veya web sitesini kontrol edin. Bazen bölgede genel bir sorun yaşanabilir.
5.
DNS Sunucusu Değiştirme:
- DNS ayarlarınızı değiştirmeyi deneyin.
- Google DNS kullanmak için şu adımları izleyin:
- Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir.
- Bağlantınıza sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.
- "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" öğesini seçin ve Özellikler’e tıklayın.
- "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini işaretleyin ve 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazın.
6.
Hız Testi Yapma:
-
www.speedtest.net üzerinden bağlantı hızınızı test edin. Beklenen hız değerlerinden düşükse, sorunu sağlayıcınıza bildirin.
7.
Gecikme İzleme:
- "Ping" komutu ile farklı sunuculara ping atarak gecikmeleri kontrol edin. Örneğin:
- Windows'ta Komut İstemi’ni açın ve
ping google.com yazın.
- Sonuçları inceleyin ve yüksek ping değerleri varsa başka bir sunucu da deneyin.
8.
Oyun İçi Ayarlar:
- Oyun içindeki ağ ayarlarını kontrol edin. Sunucu konumunu değiştirmek ya da daha uygun bir sunucu seçmek ping değerlerinizi etkileyebilir.
Yukarıdaki adımları izlediğinizde ping sorunlarınızı çözme ihtimaliniz yüksektir. Eğer sorun devam ederse, TürkNet müşteri hizmetleri ile iletişime geçmekte fayda var.