TurkNet eve nasıl 1 Gbps internet getirilir?

Merhaba, evimde TurkNet var ve 100'e 20 gibi bir hız alıyorum. Bu hızı 1000'e 1000 yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim/yaptırabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Eğer mahallenizde gigafiber altyapısı yoksa yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Kendileri bile "Çok şanslısınız!" şeklinde etiketler asıyor GigaFiber taktığında. Taleple vesaire olan bir iş gibi durmuyor. Kafalarına esen ya da kolay bağlanabilen yerler için hızlıca yapıp sıyrılıyorlar. Yıllardır abonesiyim, alternatifini aramak için zaman ayırmadım ama en yakın zamanda TT ya da Superonline fiber bağladığı vakit bunların verdiği kötü hizmeti bırakıp kaçacağım (sanki diğerleri iyi de ). Kısacası çok zor bir olay bu. Talep etme sayfası eklemişler, bilmiyorum böyle bir 20-30 kişi aynı bölgeden talep açsa belki çok ufak bir ihtimal keyiflerine dokunmazsa bağlayabilirler. 2-3 kişilik bir talep onlar için hayaletten ibaret (çok yakın mesafelerde GigaFiber mevcut dahi olsa).

Daha önce Vodafone (4 yıl), TurkNet (5 yıl, iki farklı şehirde) ve Superonline (3 yıl) kullanan biri olarak konuşuyorum. Şu an mecburiyetten Türk Telekom kullanıyorum. 1200₺ ödüyorum (1000 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme).

Bu ISS’ler arasında en sorunsuz ve en stabil çalışan TurkNet'ti. Eleştirebileceğim tek yönleri destek sistemleri, başka bir şey değil. TurkNet'teyken VDSL kullanıyordum, 70 Mbps indirme hızım vardı. EU West sunucusunda 45 ping alıyordum. Şu an bir Türk VPN’ine bağlanmak zorundayım, yoksa 130 ping alıyorum.

Bu arada evime kadar fiberi parasını verip Telekom'a kendim çektirttim. Ev müstakil.

Parasını ödesek altyapı gelir mi?
Eğer sokağınıza yakın yerlerde "gigafiber" var ise, teklif edebilirsiniz. Fakat ben ihtimal vermiyorum. Fakat Telekom tarafında ihtimaliniz var. Şahsen ben parasını karşılayıp evime kadar fiber getirttim. Bir üst sokağımızda altyapı vardı.

Kaç para ödediniz? 50-100 bin lira var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…