fthkrdnz10

Gelişen
Merhaba,

Yıllardır TürkNet kullanıyorum ancak son 2 aydır ciddi bir problemim var. İnternet servis sağlayıcı TürkNet, altyapı sağlayıcı Türk Telekom şeklinde kullanıyorum.

2 ay önce statik IP aboneliğimi iptal ettikten sonra internetim kesildi. TürkNet’e şikayet kaydı oluşturup günlerce bekledim, BTK üzerinden şikayet oluşturdum bekledim, CİMER’e yazdım bekledim, hâlâ bekliyorum. Defalarca “şu güne yapılacak” diyerek tarih verdiler, olmadı. Altyapı ekiplerine ilettik dediler, olmadı. Bir türlü internete tekrar erişim sağlayamıyorum.

Altyapı ile ne gibi bir şey yapıyorlar da 2 aydır bekliyorum, onu da bilmiyorum; bilgi vermiyorlar.

Sesimi duyurmama yardımcı olur musunuz?

Aboneliğiniz devam ediyor mu?
Modem arayüzünde sinyal var mı?
Havuzdan bir IP alınamıyor mu?

Bunları belirtmemişsiniz. Statik IP iptali ile bağlantı kalıcı olarak kesilmezki.

Aboneliğiniz devam ediyor mu?
Modem arayüzünde sinyal var mı?
Havuzdan bir IP alınamıyor mu?

Bunları belirtmemişsiniz. Statik IP iptali ile bağlantı kalıcı olarak kesilmezki.
Abonelik devam ediyor, sorunun ne olduğu hakkkında hiçbir fikrim yok, ben statik ip aboneliğimi iptal ettikten sonra nasıl olduysa bağlantım gitti, dsl bazen sabitleniyor ama internet hiç gelmiyor.

Biraz önce gelen bir arama ile altyapımın 24 mbps hızı desteklediğini, senelerdir aldığım 50 mbps hıza kadar olan hızı alamadığım için olduğunu söylemiş altyapıdakiler. 24 mbps hız düşümü yapacaklarını söylediler.
Öyle deniyeceklermiş.

Abonelik devam ediyor, sorunun ne olduğu hakkkında hiçbir fikrim yok, ben statik IP aboneliğimi iptal ettikten sonra nasıl olduysa bağlantım gitti, DSL bazen sabitleniyor ama internet hiç gelmiyor.

Biraz önce gelen bir arama ile altyapımın 24 Mbps hızı desteklediğini, senelerdir aldığım 50 Mbps hıza kadar olan hızı alamadığım için olduğunu söylemiş altyapıdakiler. 24 Mbps hız düşümü yapacaklarını söylediler.
Öyle deniyeceklermiş.

Ana hatlar fiber oldu birçok santralde. Binaya gelişler sadece bakırdan devam ediyor VDSL bağlantısında. Sizdeki sorun statik IP iptali yerine sanki birileri aboneliğiniz ile arka planda yanlış işlem yapmış olmasın? Hizmet sonlandırma ve şimdi tekrar aktif etme çabası gibi olmuş. İp iptali ile bağlantı kesilir tekrar IP alır biter işlem.

Çözüm olarak parelel olarak yalın internet aldım türk telekomdan. Aynı gün sinyal geldi gelen sinyal üzerinden türknet bilgilerimi girince ordada bağlantı vardı.