Turknet Vantiva EGA225CTRN3 rezilliği

Merhaba arkadaşlar, ben Turknet'e yeni abone oldum. Bana ve yeni abone olan herkese verdikleri bu router'ı verdiler: Vantiva EGA225CTRN3. Size tavsiyem, abone olurken Vantiva router istemiyorum şeklinde belirtin. Şimdi kısaca sorunlara gelelim.

1. Sorun ve en önemlisi, internet çekmediği için Wi-Fi 2.4 GHz ve 5 GHz olarak ikiye ayrılmasını istedim net uzmandan ve ayırdı ama internet daha da kötü oldu. Sonra dedim net uzmana tekrar birleştir, birleştiremedi mi, ne olduysa internet gitti ve router'dan bir daha IP alamadık. Yarın ekiplerin router'ı başka router ile değiştirilmesini bekliyorum.

2. Sorun, odalarda rezalet bir çekim kalitesi var; hatta hiç çekmiyor.

3. Sorun, başka odalara gidince bazen internet çekmediği için ünlem işareti çıkıyor, internet olmuyor.

4. Sorun, başka odalara gidiyorum, internet Wi-Fi listemde bile çıkmıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260917_233624_Gmail.webp
    158,8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Aktif ben de kullanıyorum ama daha sorun yaşamadım açıkçası. Başka modelle değişimini isteyin gene de.

İsminizi görünce merak ettim, şu ana kadar kaç sıkıntı yaşadınız Türknet ile? Bu arada gerçekten sıkıntılı bir router, Türknet'in güzel hizmet verdiği yerlerde bile insanı Türknet'ten bıktırabiliyor. Bence her zaman kendi routerınızı kullanmak en iyisi tabii.

Valla sayamadım desem yeridir yani bir 10-15 civarında sorun yaşadım bıktırdı illallah ettirdiler artık başka simetrik internet veren firma olsa ona direkt geçiş yapacağım da yok daha bizim binamızda başka fiber veren firma bile yok Turknet'in fiberi var mecbur kaldım bu rezilliklere. Dediğiniz gibi yapacağım kendim router alıcam.

Demek ki Turknet'te bu kadar şanssız olan bir ben varım herhalde

Yalnız degılsın. Bana interneti baglayan ekip kabloları ekli yapmış. Sürekli kopuyordu internetim. Ekip geliyordu kabloları degıstırın diyordu siz yapın diyorum yok biz yapamayız sen yapacaksın dediler. Elektrikcı cagırdım 0 dan kablo cektıler 12 bin TL ödedim. Sorun cozulmedı dedim bir modem degıstireyım modemı degıstırdım duzeldi.

Modem al derım sorunun cozulur buyuk ıhtımal.

Modem alacaksan Keenetic öneririm.

12 bin TL mi hocam çok geçmiş olsun onların yeniden kablo çekmesi gerekirdi yani böyle saçma şey olmaz ki hakkınızı arayın bence az para değil bir de çözülmemiş durum ama modem alınca düzelmiş bu güzel bir durum sevindim sizin adınıza hangi marka modeli aldınız acaba ? Bende router alıcam hocam bütün sorunlar çözülür inşallah.

1 yıl uğraştım olmadı hocam.

1 yıl uğraştım olmadı hocam.

Bendeki modem bu öneririm. Şöyle diyeyim bizim binada garaj var -3 katta garajda bile 1 diş çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…