Zaranon

Uzman
Epey uzun zamandır TurkNet VDSL kullanıyorum ve sorunsuz ama binama geçtiğimiz haftalarda Türk Telekom fiber getirdi. Yine TurkNet'ten alayım dedim fakat 100 Mbps fiber verebiliyor yalnızca TurkNet.
Türk Telekom başvuru kısmından sorguladığımda ise 1000 Mpbs paketleri de görebiliyorum. Turk Telekom'un VDSL halini de kullanmıştım dairemde ve onda da sorun yaşamamıştım o kadar ama fiber yeni ve ne olacağı belli değil.

1000 Mbps olduğu için geçesim var fakat birkaç endişem var ve sorun yaşamak istemiyorum açıkçası:
1- Fiber yeni bağlandı fakat bağlantı stabil olacak mı, 1000 Mbps hızı tam olarak verebilecekler mi büyük bir soru işareti benim açımdan. Bir de vaat edilen upload hızına dair bir bilgi de bulamadım.
2- Sorun yaşamam durumunda iptal etmede başımın ağrıyıp ağrımayacağı. 1 yıl taahhütle başlatacaklar zaten. 15 gün cayma hakkı vs. olduğu söyleniyor ama karşıdaki TT olunca açıkçası gram güven vermiyor. Geçenlerde forumda bir arkadaş da benzer sorunu yaşayıp cayma bedeli çıktığına dair konu açmıştı. O yüzden ben de daha 1-2 haftadan cayma bedeli çıkartacaklarını düşünüyorum. Mahkemeye versen karşıdaki TT yani çok zor iş. Ne yapmalı bilmiyorum şuan açıkçası.

Benzer deneyimleri yaşayan var mı? Bağlantı durumu/hızlar nasıl oldu? Ya da diğer sorular hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Fiber bağlantı bir hasar olmadığı sürece VDSL'den daha verimlidir. 1000 Mbps'yi verirler ama verecekleri router'ın kablosuz performansı vs. deneyiminizi etkileyebilir.

1000 Mbps paketlerde upload 50 Mbps.

Normalde kanuna göre kullandığınız ve kalan taahhüt süresi arasından hangisi sizin için daha avantajlı ise o size cayma bedeli olarak yansıtılır. Yani ilk ay sadece ilk ay için bedel ödersiniz. Eskiden TürkTelekom'un sitesinde bir yerde de yazıyordu ama kaldırmışlar galiba 😄.

Fiber bağlantı bir hasar olmadığı sürece VDSL'den daha verimlidir. 1000 Mbps'yi verirler ama verecekleri router'ın kablosuz performansı vs. deneyiminizi etkileyebilir.

1000 Mbps paketlerde upload 50 Mbps.

Upload olayı kötüymüş gerçekten, yine 8 Mbps uploaddan iyidir orası ayrı. Modem konusunda illa verecekleri modemi mi kullanmak lazım? VDSL zamanı öyle değildi diye hatırlıyorum ama fiberde farklı olabilir belki. Modemim Zyxel VMG8825-T50 AC1200Mbps, kendim 3-4 yıl önce almıştım.

Normalde kanuna göre kullandığınız ve kalan taahhüt süresi arasından hangisi sizin için daha avantajlı ise o size cayma bedeli olarak yansıtılır. Yani ilk ay sadece ilk ay için bedel ödersiniz. Eskiden TürkTelekom'un sitesinde bir yerde de yazıyordu ama kaldırmışlar galiba 😄.

Taahhüt konusu da böyleyse, en kötü senaryoda cayma bedeli bile çıksa aman aman bir fiyat çıkmaz gibi.

Upload olayı kötüymüş gerçekten, yine 8 Mbps uploaddan iyidir orası ayrı. Modem konusunda illa verecekleri modemi mi kullanmak lazım? VDSL zamanı öyle değildi diye hatırlıyorum ama fiberde farklı olabilir belki. Modemim Zyxel VMG8825-T50 AC1200Mbps, kendim almıştım.

Taahhüt konusu da böyleyse, en kötü senaryoda cayma bedeli bile çıksa aman aman bir fiyat çıkmaz gibi.
Verdikleri modemi değiştirebiliyorsunuz. Youtube üzerinde Recep Baltaş'ın rehberi var.

Cayma konusunda ise olması gerekeni yaparlarsa bir sorun yaşamazsınız. Ama garanti vermiyorum. Kullanıcı uğraştırmayı seviyorlar.

TurkNet VDSL (VAE)den TurkNet Fiber'e geçtim.
VDSL kullanırken binaya Türk Telekom fiber çekti. TurkNet MH ye yazdım iki gün içinde Telekom'dan gelip bağlantıyı yaptılar.
VDSL kullanırken 50 Mbit stabil alamıyordum. Üstüne çıkınca sürekli kopma oluyordu. Şimdiki durumu resimde paylaşayım :)
Bence ücretsiz bir şekilde Fiber bağlantını yapsınlar. Sonra daha da hızlı istiyorum dersen TTkom a geçersin.

1755800447949.webp