Türksat KabloNet fiber internetin çekim mesafesi ve hızı nasıl artırılabilir?

Nereden bulunuyor hocam o bilgiler?

Eğer B230'e'yi ana router yapmak istiyorsanız bu bilgileri bilmek zorundasınız. Türksat müşteri hizmetlerini arayıp sorun. Daha önce hiç Türksat kullanmadım, bilgim yok. Belki router arayüzünde yazıyordur. WAN ayarlarına bakabilirsiniz. 1234@fiber.com ya da 1234@turksat.com gibi bir mail altında şifre olur.

Anladığım kadarıyla kablo kalabalığı istemiyorsunuz. Ancak açıkçası büyük alanlarda kablo çekmeden bir çözüm pek mantıklı ve verimli olmuyor. Size önerim, elektrikçi çağırıp duvarın içinden CAT6 kablo çektirmeniz. Buatlardan çeken var. Sağlıklı bir uygulama değil ancak kablo gözükmesin istemiyorsanız uygun koruyuculu bir CAT6 kabloyu duvardan çektirebilirsiniz. Daha sonra bu kabloları da mesh sistemde kullanıp verimli bir kablosuz ağ oluşturabilirsiniz. Etrafta da çok kablo olmamış olur.

Parazit olacak bir ortam ise CAT6 yerine CAT7 tercih edilebilir.

Açıkçası yek bir kablonun düz bir şekilde yukarı doğru bağlantısı yapılınca kötü duğracağını düşünmüyorum. En kötü beyaz pvc ile üstü kapatılabilir.

Ben eski elektrik bakımcısıyım, babam da bakım ve onarım müdürü. Hocam, kablo çekmek veya işlemek sorun değil aslında benim için. Gelecek elektrikçi bizim gibi işleyemez zaten. Kablo kanalına kadar döşerim kendim normalde simetrik şekilde. Mesele olabildiğince az kablosuz yöntem kullanmak, verimi de çok düşürmeden. Ev dubleks olduğu için aşağıdan yukarıya kablo işleriyle pek uğraşmak istemiyorum. Masaüstü bilgisayarı bile Wi-Fi kullanıyorum ben aslında. Gençler bizden bu işleri illa ki daha iyi biliyordur diye fikirlerini almak istedim.

En azından 1 tane kablo çekseniz yukarısı için güzel olur, Wi-Fi sinyalleri yatay olarak gittiği için kablosuz mesh kursak bile üst katta güzel verim alamayabilirsiniz.

Açıkçası yek bir kablonun düz bir şekilde yukarı doğru bağlantısı yapılınca kötü duğracağını düşünmüyorum. En kötü beyaz pvc ile üstü kapatılabilir.
Yani açıkçası flat kablolar ile de sağlanabilir kablo görüntüsünün gözükmemesi. Benim dediğim ekstrem sıfır görüntü için.

Parazit olacak bir ortam ise CAT6 yerine CAT7 tercih edilebilir.
Kablo kategorisinden ziyade EMI korumasına dikkat edilerek F/UTP-S/FTP tarzı korumalı bir kablo almaya dikkat edilmeli.

Hocam, tam kablosuz yöntem için en mantıklısı kablosuz mesh sistem. İkinci alternatif bir seçenek, ana router'ınızda WDS özelliği var mı bilmiyorum (ZTE cihazlarda genelde olmuyor ama) WDS özellikli ek bir router alıp yine kablosuz bir şekilde bağlamak. Ama açıkçası verim için garanti veremeyiz.

Bu router dahili ONT'li. BE230 alirsa BE230'u köprü modunda kullanmasi gerek yani kabloyla birbirlerine bağlı olmalari gerek. Türksat'ta sadece ONT'li routerlar mevcut maalesef. Online işlemler üzerinden bridge moda al deyince kullanıcı adı ve şifresini veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…