Planlanmıyor Tütün kategorisi açılmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SadeceEfe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 882
  • Etiketler Etiketler
    tütün
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Pek gerekli değil bence.

Gelecekse de aynı şekilde Technopat'taki gibi uyarı olsun açıklamada.

Fikir belirtmeyenlerin ben de herkes eksilemiş diye bastığını düşünüyorum, troll konularda bile birkaç dakikada bu kadar eksi gelmiyor.

Pek gerekli değil bence.

Gelecekse de aynı şekilde Technopat'taki gibi uyarı olsun açıklamada.

Hocam o ne öyle? Adamlar evde tütün maddesi üğretme rehberi hazırlamışlar.

Hocam tütün kanalı gelsin o zaman ama çok sınırları olsun bunun tarafındayım. Ya da girmeden önce 18 yaş üstüyseniz girin gibi bir yazı yazabilir mesela.
Böyle olabilir bence de veya dediğim gibi belirli kanallar için 18 yaş doğrulaması gibi bir sistem eklenebilir foruma direkt.

Hocam o ne öyle? Adamlar evde tütün maddesi üğretme rehberini hazırlamışlar.
Bundan bahsediyordum işte :D. Her ne kadar isteyen kişinin niyeti kötü olmasa da kötü niyetle kullanacak insan çıkıyor illaha ki.

Forumda 18 yaş sınırı yok bu bir.
Tütün ticaretinin yasa dışı yolları var ve bunların da konuşulabilmesi muhtemel bu iki.
Tütün kategorisi açılınca üstte de söylendiği gibi ot ve uyuşturucu kanalı da belki istenebilir bu üç.

Eğer kategoriye girmek için 18 yaş üstü olduğunu doğrulama gibi bir sistem varsa belki açılabilir.
Forumda yaş sınırı yok, Youtube'ın yaş sınırı 13. Şimdi forumda 13 yaş altı kullanıcılar olabilir diye Youtube konusu açmayalım mı?

Yasadışı ticarete de moderasyon görevi olarak müdahale edecek. Ayrıca uyuşturucu da çok farklı bir konu, uyuşturucu kategorisine giren maddeler yasa dışıdır bu yüzden böyle bir öneri açılsa bile onaylanmaz.

Sigarayla ilgili konusunu açan her türlü açar zaten açılacaksa bari bu kategoriye açılsın daha mantıklı olur. Bu kategori gelmese bile sigarayla ilgili konular açılıyor, sigarayla ilgili konu açmak yasak diye bir şey yazmıyor kurallarda.

Kesinlikle gelmemesi gerekiyor. Bir, bu forumda bütün herkes 18 yaşında veya 18 yaşından büyük değil, aksine büyük çoğunluk 18 yaşından küçük kişilerden oluşuyor gözlemlediğim kadarıyla. İki, burası her ne olursa olsun bir teknoloji forumu. Techolay'ın açıklaması şu şekildedir: "Teknoloji haberleri, oyun haberleri, akıllı telefon haberleri, ürün incelemeleri, PC ve konsol dünyasından gelişmeler teknoloji forumu Techolay Sosyal'de!". Böyle bir açıklamaya sahip forum altında tütün ile ilgili bir şey konuşmak hiç mantıklı değil fikrimce. Reşit olmayan kişilere kötü örnek olmaya gerek yok, kategori açılsa bile pek aktif bir kategori olacağını sanmıyorum. Madem bu kadar sorunuz var tütün ile ilgili, bu sorularınızın cevaplarını İnternet üzerinden bulabilirsiniz. Sırf açılacak 3-5 adet zehirli tütün konusu için kategori açmaya gerek yok.

Kesinlikle gelmemesi gerekiyor. Bir, bu forumda bütün herkes 18 yaşında veya 18 yaşından büyük değil, aksine büyük çoğunluk 18 yaşından küçük kişilerden oluşuyor gözlemlediğim kadarıyla. İki, burası her ne olursa olsun bir teknoloji forumu. Techolay'ın açıklaması şu şekildedir: "Teknoloji haberleri, oyun haberleri, akıllı telefon haberleri, ürün incelemeleri, PC ve konsol dünyasından gelişmeler teknoloji forumu Techolay Sosyal'de!". Böyle bir açıklamaya sahip forum altında tütün ile ilgili bir şey konuşmak hiç mantıklı değil fikrimce. Reşit olmayan kişilere kötü örnek olmaya gerek yok, kategori açılsa bile pek aktif bir kategori olacağını sanmıyorum. Madem bu kadar sorunuz var tütün ile ilgili, bu sorularınızın cevaplarını İnternet üzerinden bulabilirsiniz. Sırf açılacak 3-5 adet zehirli tütün konusu için kategori açmaya gerek yok.
Amaç düzenli olması için kategori oluşturulması, kurallara aykırı bir konu açılırsa zaten onaylanmaz ve hesabı 18'den küçük olanlara bu kategoriye girmeye engelleyecek sistem yapılabilir ve okul gibi yerlerde 18'den küçük birçok kişi sigara içiyorken bir forumdan dolayı kimsenin özeneceğini sanmıyorum, başta uyarı metni olabilir. Evet aktiflik zaten az olacak ama mini bilgisayarlar kategorisi var ve toplam şu ana kadar 12 konu açılmış, amaç düzenli olması için.

Forumda yaş sınırı yok, Youtube'ın yaş sınırı 13. Şimdi forumda 13 yaş altı kullanıcılar olabilir diye Youtube konusu açmayalım mı?

Yasadışı ticarete de moderasyon görevi olarak müdahale edecek. Ayrıca uyuşturucu da çok farklı bir konu, uyuşturucu kategorisine giren maddeler yasa dışıdır bu yüzden böyle bir öneri açılsa bile onaylanmaz.
Bu açıdan düşünmemiştim, haklısın.

Forumda şu anda zaten tütün ile alakalı konular açılıyor. Tütün kategorisi de açılırsa bu sistematize edilecek. @norman hocamın da dediği gibi mini bilgisayarlar kategorisinde toplam 12 konu var. Ben de forumda sigara hakkında kısa bir arama yaptım sadece sigara anahtar kelimesiyle bile bu kategoriye girebilecek 29 adet konu var.

Geri
Yukarı Alt