Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

METANİC

Başarılı
Herkese merhaba, evde Dijitsu marka bir TV var ve bu TV de manuel kanal arama yok bir kere arama yapınca tüm kanalları baştan arıyor ve tüm kanalların yerlerini de karıştırıyor. Bu yüzden ben de kanal listesi kullanıyorum (USB üzerinden TV'ye aktarılıyor) hem sıralı bir şekilde yüklüyor hem de aramasını beklemiyorum. Ama merak ettiğim bir şey var. Bu listeye yeni kanal eklemek istediğimde bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Listedeki kanalların frekans bilgilerinin nasıl gözüktüğü ekte verdiğim TXT dosyasında var. Ama biraz karışık geldi bana. Mesela ekleyeceğim kanalın frekansını nereye sembol değerini nereye yazacağımı bilmiyorum. İllaki bunun bir mantığı vardır. Yardım edebilecek var mı?

Dosya Ekleri

Çözüm
1719429858269.webp

Bu bir CSV dosyası. Excel ile açabilir veya kolayca
adresinden düzenleyebilirsin. Mantığı bu.
Eki Görüntüle 60132

Bu bir csv dosyası. Excel ile açabilir veya kolayca.
Adresinden düzenleyebilirsin. Mantığı bu.

Çok teşekkürler hocam.

@Yonga hocam bir de kanalın frekansı tam olarak nereye gireceğim bir bilginiz var mı? Anladığım kadarıyla Frequency yazan yere frekans değerini pol yazan yere pol değerini symrate yazan yere de sembolü gireceğim değil mi? Fec değerini nereye yazacağım? Yeni kanalın frekansı alttaki fotoğrafta bulunan değerler olun mesela. Biliyorsanız ona göre bir örnek verir misiniz tablo üzerinden?

Ekran Görüntüsü (144).webp

Son düzenleme: