Sayısalım. Şu an TYT çalışıyorum. KPSS ile farkı çok var mı? Mesela 18 coğrafya sorusu detay mı? TYT için haritalar kampı ve birazcık daha detaya girmek yetiyor. KPSS için durum nasıl?
Sayısalım. Şu an TYT çalışıyorum. KPSS ile farkı çok var mı? Mesela 18 coğrafya sorusu detay mı? TYT için haritalar kampı ve birazcık daha detaya girmek yetiyor. KPSS için durum nasıl?
Matematik-Türkçe için yeterli, hatta TYT bir tık daha fazlası ama sözel yani Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık daha derin. Özellikle Tarih tarafında eskiye nazaran daha dip bilgiler sorulmaya başlandı. O yüzden bu taraf daha kapsamlı bir çalışma isteyebilir. Çağdaş tarafında genelde 3 soru geliyor. Coğrafya içinde mutlaka zor sorular gelir ama genel itibarıyla iyi çalışan biri çok zorlanmaz diye düşünüyorum. Şu an kendim lisans için hazırlanıyorum, çıkmış sorulara, denemelere göre bu şekilde gözlemledim.