TYT–AYT paralel götürülür mü?
Şu an TYT matematikte fonksiyonlardayım, bitirmeme yaklaşık 1 hafta var.
TYT fenin yarısını tamamladım.
Çalışma programıma göre 1 Şubat itibarıyla AYT'ye başlamam gerekiyordu ama TYT tam bitmediği için kararsız kaldım.
Hedefim ilk 150 bin. (Sayısal)
Sizce TYT devam ederken AYT'ye paralel başlamak mantıklı mı yoksa TYT'yi tamamen bitirmek mi gerekir?

Son düzenleme:
Tyt–ayt paralel götürülür mü?
Çalışma programıma göre 1 şubat itibarıyla AYT'ye başlamam gerekiyordu ama TYT tam bitmediği için kararsız kaldım.
Hedefim ilk 150 bin.
Sizce TYT devam ederken AYT'ye paralel başlamak mantıklı mı yoksa TYT'yi tamamen bitirmek mi gerekir?

Hocam bende YKS sınavına hazırlanıyorum EA olduğum halde deli gibi AYT mat çalışıyorum hemen başlamalısınız bence.

AYT'ye başlamak lazım artık. TYT tam bitmiyor bence, ben de hala bitiremedim ancak AYT çalışınca yapılan bir şey. Soruları da TYT gibi dallı budaklı olmuyor. İkisini aynı anda götürebilirsin, yeter ki çabala.

Teşekkür ederim hocam

Hocam bende YKS sınavına hazırlanıyorum EA olduğum halde deli gibi AYT mat çalışıyorum hemen başlamalısınız bence.
AYT'ye başlamak lazım artık. TYT tam bitmiyor bence, ben de hala bitiremedim ancak AYT çalışınca yapılan bir şey. Soruları da TYT gibi dallı budaklı olmuyor. İkisini aynı anda götürebilirsin, yeter ki çabala.
Teşekkürler hocam
TYT’yi mükemmel bitirme takıntısının vakit kaybettirdiğini anladım.
Bugünden itibaren TYT + AYT paralel devam edeceğim.
Umarım karşılığını alırız, herkese kolay gelsin.

Çalışma programıma göre 1 Şubat itibarıyla AYT'ye başlamam gerekiyordu ama TYT tam bitmediği için kararsız kaldım.
Hemen başla, hatta azıcık geç bile kalmışsın ama sorun yok hala düzenli çalışırsan her şeyi halledersin.

Fonksiyonları bitirip bir an önce bitirip başlamak daha mantıklı bence. AYT matematiğin çoğu konusu fonksiyon ve çarpanlara ayırma bilgisi gerektiriyor. Aynı şekilde AYT fen de TYT bilgisi gerektirebiliyor bazı yerlerde. Ama temelin varsa başlanabilir.

Fonksiyonları bitirip bir an önce bitirip başlamak daha mantıklı bence. AYT matematiğin çoğu konusu fonksiyon ve çarpanlara ayırma bilgisi gerektiriyor. Aynı şekilde AYT fen de TYT bilgisi gerektirebiliyor bazı yerlerde. Ama temelin varsa başlanabilir.
TYT kimya bilmeden AYT kimya yapilabilir mi sanmam.

Fonksiyonları bitirince ayt matematiğe geç direkt. Fende ise hepsini halledip geç. Matematikte kalan konuları(permütasyon, kombinasyon ve problemler) bir rutin belirleyip bitir. Mesela haftasonu genel denemeden sonra 3 saat konu+soru gibi. Fonksiyon ve feni bitirdikten sonra genel denemelere başla. Şu anlık haftada 1 iyidir. Güzelce analiz edersen çok şey katar sana. Deneme analizi nasıl yapılır diye youtubeda arat bulursun. Ayt ise fende her dersten iki soru bankası matematikte ise çözebildiğin kadar çöz. Bu arada geometriden hiç bahsetmenişsin. Sürekli çalışman lazım geometriyi. Geometrin ne durumda?

TYT kimya bilmeden AYT kimya yapilabilir mi sanmam.

Temeli varsa yapabilir. Temel dediğin mol hesaplama, tepkimeler, bağ türleri vs. oluyor. Sayısal tüm dersler için geçerli bu aslında. TYT bilmeden AYT yapmak zor genel olarak. Yani dediğiniz gibi TYT bilmeden AYT geçmek biraz sıkıntılı.