TYT denemesi öncesi düşük net korkusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Voski234
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 6
  • Etiketler Etiketler
    düşük tyt

Voski234 1

Gelişen
İlk defa TYT denemesine gireceğim ve öncesinde düşük net yapacağım diye bir korkum var. Düşük gelirse motivasyonumu etkileyeceğini düşünüyorum. Hedefim sayısalda 50k-100k arası. Sizce minimum kaç net yapmam gerekir?

Konu durumum şu şekilde:

• Matematik: İlk 12 konu bitti. Mantık ve problemlere başladım.
  • Fizik: Kaldırma kuvveti konusundayım.
  • Kimya: Asit-baz konusundayım.
  • Biyoloji: Mitoz ve mayoz konusundayım.
  • Sosyal: Hiç çalışmadım.
  • Türkçe: Paragraf rutini yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk defa TYT denemesine gireceğim ve öncesinde düşük net yapacağım diye bir korkum var. Düşük gelirse motivasyonumu etkileyeceğini düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsun. Kendine bu kadar yüklenmenin anlamı yok. Deneme gir, yanlışlarını gör, buna göre çalış. YKS'ye daha çok var. Halledilmeyecek bir mesele değil.

Denemelerin olayı bu zaten. Yanlışlarını görüp netlerini yükseltmek. Motivasyonunu kaybedip kendini üzmemelisin. Şöyle düşün "Çok yanlışım var, demek ki eksiklerim var, bunları kapatmalıyım" böylece kendini çalışmaya motive edersin.

Ayrıca, kimseye bakıp "onlar nasıl bu kadar yüksek yapıyor" diye düşünme. Yarışmada değilsiniz, kimse kimseyle yarışmıyor. Üniversite sınavı denemelere benzemiyor zaten. Oraya yanlışlarını kapatmak için kendini denemeye gidiyorsun. İnsanlar sürekli netlerini sormaya çalışırsa da söyleme, mümkünse ortamdan uzaklaş. Çünkü bir grup illaha ki olacak, sürekli net kıyaslayıp düşük net yapanları zorbalayacaklar. Mümkün olduğunca kaçın bundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…