TYT Matematik için nasıl temel atılır?

Astro.PR

Çalışkan
Merhaba,

Yazdan sonra 11. sınıfa geçeceğim. 5. sınıftan beri doğru düzgün ders çalışmadığım için matematik temelim oldukça zayıf. 2023 yılından beri DEHB tanım da var. Bu durumun da ders çalışma düzenimi etkilediğini düşünüyorum. Bu yazın başında matematiğe temel atmayı düşünüyordum fakat bazı olaylardan dolayı başlayamadım. Son 1 ay kaldığında ise artık başlamaya karar verdim.

Daha önce Antrenmanlarla Matematik 1 kitabını almıştım. Çarpma konusuna kadar çözdüm fakat çarpım tablosunu bilmediğim için bir türlü çarpma kısmını yapamadım. Bu yüzden matematik temelimi nasıl geliştireceğim konusunda biraz daha kafam karıştı.

İnternette araştırma yapmama rağmen çok fazla bilgi olduğu için kafam karıştı ve nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum. Bu yüzden aşağıya aklıma takılan soruları yazdım. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1. Matematikte temel oluşturmak için TYT matematikten mi başlamalıyım, yoksa ilkokul/ortaokul seviyesinden mi başlamam daha doğru olur?

2. Kalan 1 ayda matematik için yeterli bir temel oluşturabilir miyim?

3. Matematiğe temel atmak için hangi konudan ve hangi seviyeden başlamam gerekiyor?

4. Temel oluşturmak için hangi kitabı kullanmamı ve hangi kampı takip etmemi önerirsiniz?

5. Kendime nasıl bir matematik çalışma programı hazırlamalıyım?

6. Çarpım tablosunu nasıl daha kolay öğrenebilirim? Çarpım tablosunu tam olarak bilmeden matematik öğrenmek mümkün mü?

7. Matematikte temel oluştururken yapay zekâyı kullanmam doğru olur mu? Kullanacaksam hangi konularda ve nasıl kullanmalıyım?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Youtube'da Bıyıklı Matematik diye bir kanal var oradan Temel Atma Kampı var 10 günlük diye, sırf videoları izlesen yeter zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…