Cheriel

Uzman
Mikroorijinalde Temel Kavramlar 2’yi bitirdim. 345’te ise Gerçek Sayılar 1’i bitirdim. Mikroorijinalin Temel Kavramlar 2 ÖSYM tarzı sorularında son testler biraz zorlayıcıydı; özellikle son testte bayağı zorlandım. Yeni nesil sorular vardı, onları çözemedim. 345’te ise Gerçek Sayılar 1’de zorlanmadım açıkçası, basitti. Şu an ÖSYM tarzı sorularda 3. testteyim. Şimdi asıl sormak istediğim soru şu: İki kitabı birlikte götürmek mi mantıklı, yoksa tek tek mi götürmeliyim? Mesela 345’te Gerçek Sayılar 2’de rasyonel, faktöriyel, basamak kavramı konuları var. Bu konuları Mikro’dan bitirip 345’ten mi çözmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikro daha basit bir kaynak değil mi? Ayrıca 345 de konular bölüm bölüm ayrılmamış dediğim gibi gerçel sayılar 2 de 3 tane konu var.
Mikro daha zor kalıyor bence 345'e göre. Tyt mat soru bankası önerilerini izleyip ona göre sıraya öncelik verebilirsin. Gerekirse 345'e göre konuları bitirirsin sonra hepsini topluca çözersin. Eğer 345 çok basit geliyorsa da direkt Mikro'dan devam edebilirsin. Tyt adına seviyen aman aman düşük değilse 345'e ihtiyacın yok bence. Mikro'dan daha zor bir kaynakla mesela 3D veya Bilgisarmak ile vs. devam edebilirsin.

Mikro daha zor kalıyor bence 345'e göre. TYT mat soru bankası önerilerini izleyip ona göre sıraya öncelik verebilirsin. Gerekirse 345'e göre konuları bitirirsin sonra hepsini topluca çözersin. Eğer 345 çok basit geliyorsa da direkt Mikro'dan devam edebilirsin. TYT adına seviyen aman aman düşük değilse 345'e ihtiyacın yok bence. Mikro'dan daha zor bir kaynakla mesela 3D veya bilgisarmak ile vs. devam edebilirsin.

Seviyem bayağı düşük ilk başlarda çözemiyordum 345'in ilk sorularıni şu anda çözebiliyorum.

Elimde bir de mert hocanın soru bankası var bunları bitirince mert hocanın soru bankasinida çözmeye gerek var mı? O kitapta bayağı zorlandim hiç yapamıyordum.
Muhtemelen aralarında en zoru odur. Açıkçası 2 kitabı bitirdikten sonraki tyt mat netlerine göre ilerlemek daha mantıklı olacaktır. İstediğiniz seviyede olmazsa o zaman Mert hocanınkine veya Mikro ile 345'ten daha zor bir kaynağa bakarsınız.