7 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1
şeklinde döngüye giriyoruz. Tek farklı olan işlem 7'den 1'e geçiş. Bu işlemi 99'dan çıkarıyoruz. 98 kere top değişecek şimdi. Döngümüz 4 işlemden oluşuyor (Aradaki işaretleri say.): 1 > 2 > 4 > 6 > 1
98/4 işlemini yapıyoruz ve 24 çıkıyor. Kalan da 2. Kalan 2 olduğu için 2 işlem hakkımız var: 1 > 2 > 4
Top bir kez daha 4'e geldi. Bu yüzden 24'e 1 ekliyoruz ve cevap 25 oluyor. Anlamadıysan kağıt arayacağım.Valla ben bu soruları ne kadar uzun sürse de amele gibi yapıyorum bence öyle yap. İşlem hatası falan yaparım diye o da. Paintten yapıp atacağım şimdi. 7'de başlayacaksa tek sayı olduğu için kendisinden sonraki 8e verecek. 8 çift olduğu için kendisinden iki sonraki oyunucuya verecek, 10 oluyor bu da. 10'da çift olduğundan 2 sonrakine verecek 12 olacka. Hmm bundan sonra hep çift gidiyor. Ona göre bir denklemle çözülebilir gibi. Şu an kalem kağıdım yok ama belki bu fikir soruyu çözmek için yeterlidir bir dener misin?
Vallahi ben bu soruları ne kadar uzun sürse de amele gibi yapıyorum bence öyle yap. İşlem hatası falan yaparım diye o da. Paintten yapıp atacağım şimdi. 7'de başlayacaksa tek sayı olduğu için kendisinden sonraki 8E verecek. 8 çift olduğu için kendisinden iki sonraki oyunucuya verecek, 10 oluyor bu da. 10'da çift olduğundan 2 sonrakine verecek 12 olacka. Hmm bundan sonra hep çift gidiyor. Ona göre bir denklemle çözülebilir gibi. Şu an kalem kağıdım yok ama belki bu fikir soruyu çözmek için yeterlidir bir dener misin?
7 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1
şeklinde döngüye giriyoruz. Tek farklı olan işlem 7'den 1'e geçiş. Bu işlemi 99'dan çıkarıyoruz. 98 kere top değişecek şimdi. Döngümüz 4 işlemden oluşuyor (Aradaki işaretleri say.): 1 > 2 > 4 > 6 > 1
98/4 işlemini yapıyoruz ve 24 çıkıyor. Kalan da 2. Kalan 2 olduğu için 2 işlem hakkımız var: 1 > 2 > 4
Top bir kez daha 4'e geldi. Bu yüzden 24'e 1 ekliyoruz ve cevap 25 oluyor. Anlamadıysan kağıt arayacağım.Hocam 20 dakika uğraştım tek tek sayarak. 2 sefer denedim 2'si de olmadı.Valla ben bu soruları ne kadar uzun sürse de amele gibi yapıyorum bence öyle yap. İşlem hatası falan yaparım diye o da. Paintten yapıp atacağım şimdi. 7'de başlayacaksa tek sayı olduğu için kendisinden sonraki 8e verecek. 8 çift olduğu için kendisinden iki sonraki oyunucuya verecek, 10 oluyor bu da. 10'da çift olduğundan 2 sonrakine verecek 12 olacka. Hmm bundan sonra hep çift gidiyor. Ona göre bir denklemle çözülebilir gibi. Şu an kalem kağıdım yok ama belki bu fikir soruyu çözmek için yeterlidir bir dener misin?
Düzenleme: Pardon ya sayıların sınırlı olduğunu unutmuşum.Amele gibi yap bence tek tek götürerek.
Büyük ihtimalle hemen hemen her formülde olduğu gibi +1 ekleyip 99'a, 100'ü 4'e böleceğiz.
1 2 4 6
) sırası 3 olduğu için yani "kalandan küçük veya kalana eşit" olduğu için 99'u 4'ün sonraki katına (100) tamamlamak uygun bir işlem. Ne var ki tekrar eden parça mesela 1 2 6 4
olsaydı 100'e tamamlamak uygun olmayacaktı çünkü sıra olarak 3 < 4
. 4'ün sırası oldukça önemli yani, genelleme yapmamak gerekir. İlgilendiğimiz sayı 99 değil de 98 olsa da benzer bir durum olacaktı.