Çözüldü TYT Matematik sorusunun çözümü nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Renster

Başarılı
Ekteki soruyu yapamadım, yardım eder misiniz? Cevap A'ymış.

20240821_141721.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Soru basit. Her tek sayıda bir ilerlerken çift sayıda iki ilerliyor. Elimde kağıt yok, yazarak anlatacağım. 7 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1 şeklinde döngüye giriyoruz. Tek farklı olan işlem 7'den 1'e geçiş. Bu işlemi 99'dan çıkarıyoruz. 98 kere top değişecek şimdi. Döngümüz 4 işlemden oluşuyor (Aradaki işaretleri say.): 1 > 2 > 4 > 6 > 1 98/4 işlemini yapıyoruz ve 24 çıkıyor. Kalan da 2. Kalan 2 olduğu için 2 işlem hakkımız var: 1 > 2 > 4 Top bir kez daha 4'e geldi. Bu yüzden 24'e 1 ekliyoruz ve cevap 25 oluyor. Anlamadıysan kağıt arayacağım.
Ekteki soruyu yapamadım, yardım eder misiniz? Cevap A'ymış.

Eki Görüntüle 76574
Valla ben bu soruları ne kadar uzun sürse de amele gibi yapıyorum bence öyle yap. İşlem hatası falan yaparım diye o da. Paintten yapıp atacağım şimdi. 7'de başlayacaksa tek sayı olduğu için kendisinden sonraki 8e verecek. 8 çift olduğu için kendisinden iki sonraki oyunucuya verecek, 10 oluyor bu da. 10'da çift olduğundan 2 sonrakine verecek 12 olacka. Hmm bundan sonra hep çift gidiyor. Ona göre bir denklemle çözülebilir gibi. Şu an kalem kağıdım yok ama belki bu fikir soruyu çözmek için yeterlidir bir dener misin?

Düzenleme: Pardon ya sayıların sınırlı olduğunu unutmuşum. :D Amele gibi yap bence tek tek götürerek.

Vallahi ben bu soruları ne kadar uzun sürse de amele gibi yapıyorum bence öyle yap. İşlem hatası falan yaparım diye o da. Paintten yapıp atacağım şimdi. 7'de başlayacaksa tek sayı olduğu için kendisinden sonraki 8E verecek. 8 çift olduğu için kendisinden iki sonraki oyunucuya verecek, 10 oluyor bu da. 10'da çift olduğundan 2 sonrakine verecek 12 olacka. Hmm bundan sonra hep çift gidiyor. Ona göre bir denklemle çözülebilir gibi. Şu an kalem kağıdım yok ama belki bu fikir soruyu çözmek için yeterlidir bir dener misin?

Hocam TYT zaten zaman sınavı. İllaki bir kısa yolu vardır. Ben de merak ettim şimdi çözümü.
"Vardır, vardır bir düzeneği"

Matematik hocama sorabilirim yolunu istersen. @Renster
Hocam sormaya gerek kalmadı.
Soruya başlayacak olursak ilk başta 7'de sonrasında 1'e geçecek daha sonra 2'ye daha sonra 4e. Bundan sonra aynı şekilde gidersen 4 elde bir 4e geldiğini göreceksin. Sonrası yok benden bu kadar. :D büyük ihtimalle hemen hemen her formülde olduğu gibi +1 ekleyip 99a, 100ü 4e böleceğiz.

Son düzenleme:
Soru basit. Her tek sayıda bir ilerlerken çift sayıda iki ilerliyor. Elimde kağıt yok, yazarak anlatacağım. 7 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1 > 2 > 4 > 6 > 1 şeklinde döngüye giriyoruz. Tek farklı olan işlem 7'den 1'e geçiş. Bu işlemi 99'dan çıkarıyoruz. 98 kere top değişecek şimdi. Döngümüz 4 işlemden oluşuyor (Aradaki işaretleri say.): 1 > 2 > 4 > 6 > 1 98/4 işlemini yapıyoruz ve 24 çıkıyor. Kalan da 2. Kalan 2 olduğu için 2 işlem hakkımız var: 1 > 2 > 4 Top bir kez daha 4'e geldi. Bu yüzden 24'e 1 ekliyoruz ve cevap 25 oluyor. Anlamadıysan kağıt arayacağım.

Çözüm
Valla ben bu soruları ne kadar uzun sürse de amele gibi yapıyorum bence öyle yap. İşlem hatası falan yaparım diye o da. Paintten yapıp atacağım şimdi. 7'de başlayacaksa tek sayı olduğu için kendisinden sonraki 8e verecek. 8 çift olduğu için kendisinden iki sonraki oyunucuya verecek, 10 oluyor bu da. 10'da çift olduğundan 2 sonrakine verecek 12 olacka. Hmm bundan sonra hep çift gidiyor. Ona göre bir denklemle çözülebilir gibi. Şu an kalem kağıdım yok ama belki bu fikir soruyu çözmek için yeterlidir bir dener misin?

Düzenleme: Pardon ya sayıların sınırlı olduğunu unutmuşum. :D Amele gibi yap bence tek tek götürerek.
Hocam 20 dakika uğraştım tek tek sayarak. 2 sefer denedim 2'si de olmadı.😂

Hocam ilk başta 7'ye göre yapıyoruz, sonra 1 rakamından devam ediyor her tur. 7'den başladığımızda 1'e tekrar geldiğimizde 5 kere el değişiyor. Kaldı 94 1den başladığı zaman bir turda 4 kere el değiştiriyor. 4x23=92 Sonra iki kere el değiştiriyor ve dört rakamına tekrar geliyor yani
İlk turdan 1, sonra 23 en sonra bir tane daha 1
25 ediyor.
Hocam soru zor değil ben bu sene 9. sınıfa başlayacağım ben bile çözdüm önemli olan mantık.

Büyük ihtimalle hemen hemen her formülde olduğu gibi +1 ekleyip 99'a, 100'ü 4'e böleceğiz.

99'u 4'e bölünce kalan 3 geliyor ve 4'ün tekrar eden parçadaki (1 2 4 6) sırası 3 olduğu için yani "kalandan küçük veya kalana eşit" olduğu için 99'u 4'ün sonraki katına (100) tamamlamak uygun bir işlem. Ne var ki tekrar eden parça mesela 1 2 6 4 olsaydı 100'e tamamlamak uygun olmayacaktı çünkü sıra olarak 3 < 4. 4'ün sırası oldukça önemli yani, genelleme yapmamak gerekir. İlgilendiğimiz sayı 99 değil de 98 olsa da benzer bir durum olacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt