TYT sınavına AYT giriş belgesiyle girilirse sınav geçersiz sayılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canepe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 378

Canepe

Becerikli
Yer
Denizli
Selamlar,
Umurunda çok değil gibi duruyor, söylerken de gülüyordu maalesef. Kısaca kız kardeşim TYT sınavına AYT sınav giriş belgesiyle girmiş. Sınav görevlileri bu durumu fark etmemiş ve giriş belgesini teslim almışlar. Bu durumda sınav geçerli sayılır mı? Benzer bir durum yaşayan var mı?

Öğretmeniyle görüştü, öğretmeni bir sorun olsaydı görevlilerin uyaracağını söylemiş.

Bir sorun olacagini zannetmiyorum hocam, sonucta gorevli orada fiziki olarak bakiyor. Yarin ama yanina AYT olani alsin cunku her zaman bugunku oldugu gibi alinamayabilir.

O kadar çabaladım konuştum gülünç bir şekilde bunu söylemesi beni çok üzdü. Umarım giriş belgesi kitapçık ile birlikte değerlendirilen bir kağıt değildir. ÖSYM'nin 2025 YKS Kılavuzunu Claude'a yorumlatıp ona da bir soracağım. Cevabın için teşekkür ederim.

AYT ile girdiğu sınav salonu vs. farklı olması gerekiyor yani sayılmaması muhtemel.

Edit : Farklı değilmiş ancak süre farkı vs. var oradan etkilenilebilir. Tyt 165 dakika Ayt 180 dakika sanırım. Giriş belgerinde yazan sürelerden bahsediyorum.

Son düzenleme:
Görevli olan bir hoca yardımıyla sordurunca şikayet vs. etmesin, yarın gidip söylemesin sınavı geçersiz olur dedi. Yarın hiçbir şey olmamış gibi AYT'ye de girsin sonuca göre baksın dedi. Şikayet veya haber edilirse eğer görevlilere ceza ile birlikte sınavı iptal olacakmış.

Bu durumu yaşayan elbet birileri daha olacaktır, çözümü bu şekilde diyebilirim. Hayırlısı olsun.

2.5 milyon kişiyi tek tek inceleyecek halleri yok ya.
Sınava giriş belgesi adı üstünde sadece girerken kontrol olur diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görevli olan bir hoca yardımıyla sordurunca şikayet vs. etmesin, yarın gidip söylemesin sınavı geçersiz olur dedi. Yarın hiçbir şey olmamış gibi AYT'ye de girsin sonuca göre baksın dedi. Şikayet veya haber edilirse eğer görevlilere ceza ile birlikte sınavı iptal olacakmış.

Bu durumu yaşayan elbet birileri daha olacaktır, çözümü bu şekilde diyebilirim. Hayırlısı olsun.
Bu durumda bir sorun olsa dahi sınav görevlilerinin suçu olmaz mı? Sonuçta oraya bir şeyleri kontrol altında tutsunlar diye koyuldular.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt