OnePC

Uzman
Mezun senemdeyim. Geçen sene yarım yamalak 345 bitirdim. Bu sene bir daha almalı mıyım bilmiyorum yoksa 3D mi almalıyım onu da bilmiyorum. Paragraf olarak 345’in yarısına kadar geldim. Türkçe için hangi kaynak almalıyım?

Not: Hemen branş denemesine geçmeyi düşünmüyorum. Konu eksiklerim var ve netlerim çok düşük. 15-20 arası geliyor.

Mezun senemdeyim. Geçen sene yarım yamalak 345 bitirdim. Bu sene bir daha almalı mıyım bilmiyorum yoksa 3D mi almalıyım onu da bilmiyorum. Paragraf olarak 345’in yarısına kadar geldim. Türkçe için hangi kaynak almalıyım?

Not: Hemen branş denemesine geçmeyi düşünmüyorum. Konu eksiklerim var ve netlerim çok düşük. 15-20 arası geliyor.
Dil bilgisi ve paragraf soru bankalarına bakmak daha mantıklı.
Dil Bilgisi için 3D tek başına çok yetiyor. Eksiksiz kaynak.

15-20 net aralığında iseniz dil bilgisinden ziyade paragrafta da çok eksiğiniz var demektir. Aksi hâlde 25 bandında olmanız gerekmekteydi.

Size ilk tavsiyem Türkiye klasiklerini okumanız. Böylelikle paragraflarda biraz daha hızlanırsınız. Bolca roman okuyun. Tanıdığınız Türkçe öğretmeni varsa ondan bilgi alabilirsiniz ya da konu açabilirsiniz.

Bunun haricinde şahsen ben 2025 YKS'ye çalışarak girdim ama günü gününe paragraf asla çözmedim. Tek yaptığım şey deneme veya branş denemelerinde paragrafa bakmaktadı. Dil bilgim her zaman kötüydü bu sebeple de 30,5 net yaptım.

Video ile takip ettiğim zamanlarda bu hocadan izlerdim, akıcı ve öğretici bir isim bence:

Dil bilgisi için @SF26'in önerilerine bakabilirsiniz. Paragraf için ise bolca kitap okumak çok fayda sağlamaktadır. Sıfır Risk kitabı da iş görmektedir.