TYT ve AYT Geometri için hangi kaynaklar daha mantıklı?

seeraddar

Yetkin
Amacım hem TYT’de hem de AYT’de fullemek. Sadece Eyüp B. kampıyla ilerleyeceğim. Bende video ders kitabı var. Onun ardından elimde 345 var, onu çözeceğim. Daha sonra Bilgi Sarmal’ı, ardından Orijinal veya Barış’ı düşünüyorum. Arada 200 sayfa fark var; bu 200 sayfaya gerek var mı, yok mu kararsız kaldım. Zaten yeterince temel soruları gördüğüm için doğrudan zor sorulardan başlamayı düşünüyorum. Yani Orijinal ve Barış arasında Barış ile gitmeyi planlıyorum.

@Atahan @SF26 @Testo Unit

Son düzenleyen: Moderatör:

Kasım sonu mu aralık sonu nu ne Eyüp b geometri soru bankası çıkaracak. Vdd, 3 4 5 ve Bilgi Sarmal anca biter o zamana. Ona bakıp çok zor kaynağa karar verelim derim. Geçen sene orijinal o kadar zor gelmemişti bana, illa alacaksan barışa bir bak.

Bana fark etmez. Ben hepsini paralel götürmeyi düşünüyordum; yani bir konuyu bir kitaptan değil, bütün kitaplardan bir anda bitirmeyi planlıyordum. Ancak sizin dediğiniz yöntem daha mantıklı. Bu üç orta seviye kitabı bitirdikten sonra, turlamak amacıyla Eyüp b. soru bankasını ya da duruma göre Barış'ı çözebilirim. Böylece tekrar da etmiş olurum.

En mantıklısı. Vdd + 2 soru bankasını aynı anda götürmek zaten zor 3. cüsü gelirse iyice karışır ortalık. AYT'ye başladınız mı bu arada? Ayrıca deneme kulübüne gidiyor musunuz haftalık denemeler için?

AYT matematiğe başlamadım. Şu an hazır değilim. TYT Matematik günde 5 saatimi alıyor. Normalde çoktan başlamış olurdum, ancak staj beni çok yoruyor; bazı günler çalışamıyorum. 1-1, 5 hafta içinde, belki 2 haftaya kadar başlamayı planlıyorum. Deneme kulübüne katılacaktım ama vazgeçtim; halen bayağı eksim var. Sosyal derslerdeki bazı konuları da bilmiyorum. Örneğin coğrafyadaki haritaları yeni öğrenmeye başladım. 15 gün içinde haritalar ve coğrafya bitecek. Sonrasında 1, 5-2 haftada din, felsefe ve tarihe ayıracağım; oradaki garanti konuları halledeceğim. Kimya ve biyolojiyi de bitirmiş olurum bu sürede. Sonra AYT'ye öyle başlayacağım. Dil bilgisi ve paragrafı 2-3 haftaya kadar bitirip, sadece branşlara başlamayı düşünüyorum. Yani 1-2 ay içerisinde deneme kulübüne yazılmayı düşünüyorum.

Deneme kulübüne katılacaktım ama vazgeçtim; halen bayağı eksim var.

Biz bu konuyu konuşmuştuk sanırım. Ne kadar erken o kadar iyi. Haftada bir deneme size zarardan çok yarar verir.

Örneğin coğrafyadaki haritaları yeni öğrenmeye başladım. 15 gün içinde haritalar ve coğrafya bitecek.

Ben olsam sosyale bu kadar erken başlamazdım. AYT'yi halleder seri denemelere geçince dinlenme amaçlı sosyal çalışırdım.

Biz bu konuyu konuşmuştuk sanırım. Ne kadar erken o kadar iyi. Haftada bir deneme size zarardan çok yarar verir.

Hocam okulda zaten her hafta deneme yapıyoruz. Ben o gün okula gitmesem bile sonraki gün bana deneme veriyorlar. O yüzden aslında çok acele etmemiştim.

Ben olsam sosyale bu kadar erken başlamazdım. AYT'yi halleder seri denemelere geçince dinlenme amaçlı sosyal çalışırdım
Hocam bayağı eksiğim var yorum sorular dışında hiçbir şey yapamıyorum. Bir de günde her bir tane sosyal denemesi gömersem. Herhalde yıl sonuna kadar bana bayağı bir katkı sağlar diye düşünüyorum.

Hocam okulda zaten her hafta deneme yapıyoruz. Ben o gün okula gitmesem bile sonraki gün bana deneme veriyorlar. O yüzden aslında çok acele etmemiştim.

Okulda deneme çözüyorsan iyi. Arada netlerini falan yaz profiline yorumlarız.

O zaman konulardan gidelim. Sosyal tamamen sözel olduğundan önce konu sonra deneme daha mantıklı. Ck kamplarını biliyorsun zaten. Felsefe kavramları 15-20Dk'lık videolarda hepsi var. Din kültürüde aynı şekilde var. Tarihte ise gene kısa kamplar var. Ders çalışamiyacak kadar yorgun hissettiğin zaman sosyal bakabilirsin. Film gibi gidiyor sosyal konu anlatımları.

Üç Dört Beş ve Bilgi Sarmal bittikten sonra durumuna göre zor kaynağı öyle seç bence. Şimdiden üçünü birlikte götüreyim dersen fazla ağır olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…