Rehber uBlock Origin ile Sosyal'de GIF Avatar Kullanma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vavien.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Ah, şimdi çok daha iyi anladım... (Sanırım.)

Yanlışım varsa düzeltin lütfen:
  • Üye profil resmi yüklediğinde sunucu resmin ismi olarak üyenin kayıt sırasını alıyor. Bir nevi resmin ID'si olmuş oluyor.
  • Sunucu, resmin s, m, l kısaltmalarıyla temsil edilen small, medium, large versiyonlarını kendisi üretiyor. Bunlar üretilirken JPG'ye dönüştürülüyor, yapı değişiyor. Resmin ismi de göz ardı edilerek [id].jpg ismiyle tutuluyor.
  • Sunucu bunları yapmasına karşın resmin original versiyonunu o kısaltmasıyla tutuyor. Bunun uzantısını da isim oluştururken JPG olarak alıyor ama bu uzantı dönüştürmekten ibaret, resmin yapısına dokunmayıp orijinal depoluyor. Orijinal resim çok fazla büyükse zaten yüklenmesine izin vermiyor. 4 MB sınırıyla karşılaşmıştım editörde resim yüklerken, profil resminde de geçerlidir herhalde.
  • Profil resimleri için istek mi gönderiliyor bilmiyorum; ama sizin sunduğunuz yönlendirme metodu Regex kullanıyor. Resim URL'inin boyut kısmına kadarki (değişmeyen) yerini es geçiyor, boyut kısmını (değişen) [sml] diye es geçiyor (karakterlerin birinden biri varsa es geç (?)), boyuttan sonraki kısmı (.*)$ ile yakalıyor ve sonra asıl yönlendirmek istediğiniz URL için siz boyut yerine orijinal resim için o yazıp yakaladığınız geri kalan kısmı $1 ile yerleştiriyorsunuz. (Yakalanan argümanlar 1 tane ve ilk argüman kullanılmak isteniyor.)
Detayları bilmemekten kaynaklı yanlışlarım kesin vardır. Elinize sağlık, beğendim.

Tabii burada güzel kısımlardan biri, o seçeneğinin mevcudiyetinin farkında olmak. Bunu nasıl anladınız?

Tabii burada güzel kısımlardan biri, o seçeneğinin mevcudiyetinin farkında olmak. Bunu nasıl anladınız?
Profil fotoğrafına bakınca gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Daha GİF desteği yokken farklı boyutlar olduğunu fark etmiştim. Unutmazsam bilgisayara geçince denerim. Ama ben değildim. Technopat'ta @Nizel G idi.
Biraz XenForo bilgisi yeterli aslında. Bilinen bir şey.

H de var bu arada.

Profil fotoğrafına bakınca gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Tam nereyi kastettiniz? Bir yerde gösteriyor olsaydı orijinali GIF olanları görebilirdik sanki. Ben bulamadım. :/

Daha GIF desteği yokken farklı boyutlar olduğunu fark etmiştim.

Güzel ve sunduğunuz türde bir yöntem için gerekli bir gözlem.

Technopat'ta @Nizel G idi.

Bunun bahsi bir konuda geçtiyse onu paylaşabilmeniz mümkün mü?

Biraz XenForo bilgisi yeterli aslında. Bilinen bir şey.

Bu işlere yatkın olmayı göz ardı etmemek gerek bence. Öbür türlü bu tür önerilerden daha fazla görürdük gibi. Gerçi belki Technopat tarafında hatırı sayılır miktarda açılmış konu vardır, orasını bilmiyorum.

H de var bu arada.

O ne sahi?
Bu soruyu sorarken "Large'dan büyük ne olabilir?" diye düşünüp 5 saniye sonra Huge yanıtını buldum...
O bir yerde kullanılmıyor olsa gerek, yoksa filtrede de bulunması gerekirdi, değil mi?

Tam nereyi kastettiniz? Bir yerde gösteriyor olsaydı orijinali GIF olanları görebilirdik sanki. Ben bulamadım. :/
img taginin src attribute'ü o şekilde olmasa da wrapper element o şekilde. Bu yüzden tıklayınca açıyor. Enes3078'in profiinde deneyebilirsiniz.

Bunun bahsi bir konuda geçtiyse onu paylaşabilmeniz mümkün mü?
Özellikle bir konuda geçmedi. Dediğim gibi devlet sırrı değil zaten. Avatarınıza profilinizdeyken tıklasanız görürsünüz. Adres çubuğuna bakması kalıyor. Zaten birisi GIF koyduysa oynamaya başladığı için anında bir şeylerin değişik olduğu fark ediliyor. Zaten dediğim gibi biraz XenForo kullanmış birisi bu olayı bilir.

Başta kendisi bir eklenti yapmıştı. Hatırladığım kadarıyla her img taginin href attribute'ünü elle değiştiriyordu onda. Sonra Stereo.Luigi99'inin Technopat'taki eklentisi için yönlendirme olarak koymuştu. Yönlendirme fikri o zamana kadar hiç aklıma gelmemişti. uBlock Origin de zaten 1.52.3b12 sürümünden sonra ekledi. Önceden yönlendirme vardı ama reklam vb. engellemek için boş yerlere yönlendirme şeklindeydi.

O ne sahi?
Bu soruyu sorarken "Large'dan büyük ne olabilir?" diye düşünüp 5 saniye sonra Huge yanıtını buldum...
O bir yerde kullanılmıyor olsa gerek, yoksa filtrede de bulunması gerekirdi, değil mi?
High res(olution) olması lazım. 384x384 px yapıyor. Sizin orijinal avatarınız bundan daha küçük olsa dahi o hale getiriyor.
Dönüştürülerek oluşturulduğu için GIF değil. O yüzden filtre için anlamsız oluyor.

img taginin src attribute'ü o şekilde olmasa da wrapper element o şekilde. Bu yüzden tıklayınca açıyor. Enes3078'in profiinde deneyebilirsiniz.

Profile sağ tıklamaktansa sol tıklamanın aklıma gelmemesinin şaşkınlığı içerisindeyim. :O

Başta kendisi bir eklenti yapmıştı. Hatırladığım kadarıyla her img taginin href attribute'ünü elle değiştiriyordu onda.

Hmm, bu da güzel bir yöntemmiş. Yönlendirme daha efektif ama sanırsam.

Dönüştürülerek oluşturulduğu için GIF değil. O yüzden filtre için anlamsız oluyor.

Şey, filtreden etkilenecek asıl URL bakımından sormuştum, [sml] içinde yani: [smlh] gibi.

Hmm, bu da güzel bir yöntemmiş. Yönlendirme daha efektif ama sanırsam.
JS yavaş. Sayfa zaten bir miktar yüklendikten sonra çalıştığı için daha da yavaş. Orijinal [sml] görselleri bir miktar indirip sonra diğerlerine geçmek falan derken yavaş.
Yönlendirmenin kendisi hızlı olsa da (Özellikle de Raymond Hill gibi birinin yazdığı kod olduğu için) dosya boyutu yüzünden o da yavaş aslında.

Şey, filtreden etkilenecek asıl URL bakımından sormuştum, [sml] içinde yani: [smlh] gibi.
h'nin hiçbir yerde kullanıldığını görmedim. O yüzden koymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…