uBlock Origin Lite vs AdGuard

Craxidor

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Unknown
Esenlikler.

Bildiğiniz gibi Chrome artık Manifest V3 altyapısına geçti. Ben de bu yüzden şu anda aktif olarak uBlock Origin Lite kullanıyorum. Evet, eklenti gerçekten çok hafif çalışıyor ve sistemi hiç yormuyor ama yeni altyapının kısıtlamaları yüzünden o eski gücü maalesef yok. En sinir bozucu olanı da; bazen durduk yere web sitelerinin tasarımını bozuyor veya sayfalardaki bazı kısımların yüklenmesini engelliyor.

Buna alternatif olarak AdGuard'a geçmeyi düşünüyorum. AdGuard'ın reklam engelleme ve siteleri bozmadan stabil çalışma konusunda çok daha başarılı olduğu söyleniyor. Fakat onun da uBlock Origin Lite'a göre tarayıcıyı ve sistemi bir tık daha fazla yorduğu söyleniyor.

Manifest V3'e tamamen geçilmişken, uBlock Origin Lite'ın bu "site bozma" dertlerini çekmeye devam etmek mi mantıklı, yoksa kaynak tüketimini göze alıp AdGuard'a geçmek mi? Her iki tarafı da deneyimleyen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. İyi sosyaller diliyorum.

Şunu denemek sizin işinizi çözer mi:

Android'de kullanıyorum. Bütün uygulama içi reklamları siliyor.

V2 eklentileri destekleyen tarayıcıya gecin. AdGuard, uBO kadar sağlam değil. V3'te bir kez denemistim onda da hatalarla doluydu.

Ne kadar aktif olarak domain ve kozmetik filtre çalışıyor?

uBlock Origin Lite'tan bile cok cok daha temel bir cozum bu. Arkadas uBlock Origin Lite'tan, duz surumdeki gucu hissedemiyorum diyor. Eklentiler cok daha gelismis ve genis bir kontrol sagliyor.

uBlock Origin Lite gayet yeterli ve guclu bir cozum aslinda, fakat isterseniz AdGuard deneyebilirsiniz. Hissedilebilirlik acisindan ben pek bir fark hissedeceginizi sanmam.

Alternatif olarak Google Chrome'u terk edip Firefox veya Firefox forku bir tarayici kullanmak, ya da Chromium altyapisina alistiysaniz Brave kurup agresif modda Brave Shields acmak da olur.

O hâlde Chrome'da kalıp, uBlock Origin Lite kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor. Yorumunuz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…