2002'den beri yani 6 yaşından beri Windows kullanıcısıyım. macOS bilgisayarlar benim hayatım boyunca bütçemi aştığı için hiç deneyimlemedim. (Yalan olmasın bir kere Zorlu Center'daki Apple Store'da deneyimlemeye çalıştım beceremedim.) Windows 7 sisteme kurduğumda driverlar ile ilgili sorunlar yaşadım Windows 10'da ise 1080p video YouTube'da izlemek hayaldi 720p ise sorunlu izliyordum.
Bir de Linux deneyimi yaşayayım dedim ne olacak ki zaten yaptığım şeyler Film/Dizi izlemek veya YouTube'da video izlemekti. Ubuntu'yu rahatlıkla kurup güncellemelerini yaptım. Chrome yükleyip YouTube'dan müzik açıp bir de yanda birçok web sayfası açıp gezinmek inanılmaz rahatlattı beni. YouTube'da ise işlemcim çok ısınmadığı sürece 1440p çözünürlükte video bile izleyebiliyorum. Güvenlik açısından ise gerçekten bir Apple yazılımı gibi güvende hissettiriyor. Ubuntu'ya geçtiğimden beri adeta çağ atladım LibreOffice ile yerleşik gelen PDF uygulaması ile normal günlük işleride rahatlıkla halledebiliyorum. Eğer ki sizin de fotoğrafta görünen laptopum gibi kötü özelliklerde bir PC'niz varsa Chrome OS Flex'IDE pek işlevsel bulmuyorsanız ya da güvenlik istiyorsanız Linux gerçekten mükemmel bir tercih.
Ek olarak Google Gemini ile sorun yaşadığım ya da takıldığım yerleri kolayca çözebiliyorum.
Eki Görüntüle 217592