Ubuntu kullanmaya değer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 235
  • Etiketler Etiketler
    ubuntu

Çatal

Uzman
Şu an kullandığım Arch ama ben oyun için ve gündelik kullanım için geçmek istiyorum. Sorun çözmekten ve araştırmaktan bıktım. Stabil olması için sizce mantıklı mı? Konusunu da açmıştım neden nefret ediliyor diye ama bu şeylere rağmen sizce geçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ubuntu bilgisi olmayanlar için iyi fakat Linux'un her dağıtımını deneyin zaten sürekli bir sorun çıkacak, düzeltmeyi sevmiyorsan win geç.

Nefret edenler genelde son kullanici icin onemsiz sebeplerden oturu nefret ediyor. En kolay destegi bulabilecegin ve en az uyumluluk sorunu cekecegin dagitim kendisi. Gecilir, kullanilir.

Bence Arch her turlu en iyisi ama kisisel tercih tabi, haksiz sayilmazsin. Arch kullaniyorum bu arada.

Özel bir alanda iş yapmayacaksan (rom derleme, illa ubuntu gerektirecek bir şey) Fedora daha iyi bir seçim olur. Telemetry takıntısı varsa ultramine kullanabilirsin. Server amaçlıysa alma kullanılabilir.

Kullanıcı dostu değer ama ben Gnome sevmediğim için Lubuntu kullanıyorum oda Ubuntu nun Gnome yerine LXQT masaüstü ortamı olan hali.

Stabil olması daha iyi bana kalırsa.

Gündelik kullanım ve oyun için pop! OS güzel olabilir özelleştirilmiş hem iş hem oyun için kernelleri mevcut.
Ayrıca Ubuntu 24.04.1 LTS sürümü pek stabil çalışmıyor kullanacaksan Ubuntu 22.04 ya da 24.10 kullan.

Eyvallah hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…