Ubuntu kurulur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gustavo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 245
  • Etiketler Etiketler
    ubuntu

gustavo

Üstün
Makaleler
4
Yer
Türkiye
Merhaba Windows dışında yan bir OS içerisindeyim Linux ile tecrübem var. Dağıtımdan beklentim hafif olması MacOS'e yakın bir kullanım ve uygulama desteği (Ubuntu'da iyi zaten bunu biliyorum) sizce Ubuntu benim için uygunmu başka alternatif var mı?
Not: Kubuntu önermeyin.

Kur gitsin. En çok destek alan dağıtım sonuçta. Eskisi gibi bug derdi de yok.

Çok sevmiyorum Ubuntu'yu. Canonical'ın Microsoft'tan farkı yok. Linux Mint bakabilirsiniz. Ama Canonical'ı bir kenara bırakırsak güzel dağıtım.

Standart Ubuntu kurarsan MacOS'e benzetmek için sistemle biraz boğuşman lazım, ayrıca hafif değil. Ubuntu Budgie veya Elementary OS öneririm.

Bence geçme, kurma ama sen bilirsin. Kanser olmak istersen olur. Veya daha çabuk evre geçirmek istersen neden olmasın.

MacOS gibi olsun istiyorsanız GNOME arayüzü olan dağıtımlar uygundur. Ubuntu zaten GNOME ile geliyor. Bir diğer basit ve başlangıç dostu dağıtım da Zorin OS. O da GNOME arayüzüyle geliyor. Hatta görsellik açısından MacOS’a benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…