Rehber Ubuntu’ya GPT 4 yüklemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tear
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 484
  • Etiketler Etiketler
    gpt ubuntu
Merhaba bu konumda sizlere Ubuntu’ya GPT4ALL nasıl yüklenir onu göstereceğim:

GPT4ALL kullanacağız.

MİNİMUM DONANIM GEREKSINIMLERI:

Kurulum sürecine dalmadan önce, sisteminizin minimum gereksinimleri karşıladığından emin olun. Temel işlemler için AVX veya AVX2 destekli bir CPU'ya ve en az 8 GB RAM'e ihtiyacınız var. Bununla birlikte, GPT4All'un yeteneklerinden tam olarak yararlanmak için daha fazla RAM'e (16 GB'a kadar) sahip olmak tavsiye edilir. Kapsamlı kaynaklar gerektiren geleneksel LLM'lerin aksine, GPT4All'un modelleri verimlilik için optimize edilmiştir ve önemli ölçüde daha az depolama ve hesaplama gücü gerektirir.

Python Ortamı ve pip'i yükleyin:

Öncelikle, Python'u ve pip'i sisteminize kurmanız gerekir. Bir terminal açın ve aşağıdaki komutu uygulayın:

Kod:
sudo apt install -y python3-venv python3-pip wget

Ortam Oluştur:

Python ve pip kuruluyken, diğer Python projelerinden izole tutmak için GPT4All için sanal bir ortam oluşturun.

Kod:
python3 -m venv gpt4all-cli

Python Ortamını Etkinleştirin:

GPT4All'u yüklemeden önce sanal ortamı etkinleştirin:

Kod:
 . gpt4all-cli/bin/activate; cd gpt4all-cli/

Paketleri Yükleyin:

Sanal ortamda CLI uygulamaları oluşturmak için bir kitaplık olan GPT4All ve Typer'ı yükleyin:

Kod:
python3 -m pip install --upgrade gpt4all typer

Self-contained Python Komut Dosyasını İndirin:

GPT4All CLI için ana komut dosyasını alın:

Kod:
wget https://raw.githubusercontent.com/nomic-ai/gpt4all/main/gpt4all-bindings/cli/app.py

Komut Dosyasını Çalıştırın:

Son olarak, CLI uygulamasını başlatmak için komut dosyasını çalıştırın:

Kod:
python3 app.py repl

Hangi donanımda ne kadar sürüyor?

Hangi donanımda ne kadar sürüyor?
Ben 8 GB Ram, AMD Athlon Gold 3500U 2400 Mhz 2 Cores kullanıyorum.

Kurulum 10-15 dk sürdü, onun haricinde baya geç cevap veriyor çile yani fakat daha iyi sisteminiz varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ben 8 GB RAM, AMD Athlon Gold 3500U 2400 MHz 2 cores kullanıyorum.

Kurulum 10-15 dk sürdü, onun haricinde bayağı geç cevap veriyor çile yani fakat daha iyi sisteminiz varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

i7 7700HQ 32 GB DDR4 ve 1070 var denemeye değer. Yine de webden kullanmaya devam. Güzel rehber olmuş.

Deb tabanlı olmayanlarda çalışmıyor mu?

i7 7700HQ 32 GB DDR4 ve 1070 var denemeye değer. Yine de webden kullanmaya devam. Güzel rehber olmuş.

Deb tabanlı olmayanlarda çalışmıyor mu?
Debian tabanlı olmayan sistemlerde de çalışıyor.

Kod:
git clone https://github.com/nomic-ai/gpt4all.git
cd gpt4all
sudo dnf install python3 python3-pip
python3 -m venv gpt4all-venv source gpt4all-venv/bin/activate
pip install -r requirements.txt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…