Ücretli ve ücretsiz Antivirüs Önerileri

Günümüzde teknolojinin en büyük dertlerinden biri teknolojinin güvenliğidir. Günümüzde hala basit worm, adware tarzı basit zararlılar bilgisayarlara bulaşabilmektedir. Ne yazık ki Windows Defender yıllar geçmesine rağmen bilgisayar güvenliği için hala yeterli değildir. Bu yazımda hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere antivirüs önerilerine yer vereceğim.

1.ESET İnternet Security(Ücretli):​

ESET yıllardan beridir kullanılan ve toplumca "NOD32" efsanesi ile yıllardır tanınmaktadır. Çok köklü bir antivirüs olması dışında bulut tabanlı bir antivirüs olması nedeni ile az kaynak kullanımında bulunur. Yüzde 98'e varan tespit oranı ile ESET eğer sistem gereksinimleri düşük bir bilgisayarınız varsa tam size göre bir antivirüstür.

1.webp

ESET'in 4 Yıllık Grafiği:

11.webp

2.Kaspersky(Ücretli/Ücretsiz):​

Yine Kaspersky'de, ESET gibi köklü bir firma yıllardan beridir en başarılı antivirüs olarak görülmekte olan Kaspersky hem ücretli hem ücretsiz koruma paketleriyle ve bulut tabanlı korumasıyla ESET kadar düşük sistemli olmasa da az kaynak kullanımı ile modern bilgisayarların güvenliğini sağlamakta.

2.webp

Kaspersky'nin 4 Yıllık Grafiği:

22.webp

3.Avast(Ücretli/Ücretsiz):​

Avast çok düşük sistemli olmasa da günümüzde vermekte olduğu köklü korumasıyla hala tercih edilmektedir. Hem ücretli hem de ücretsiz paketleri bulunan Avast yıllardan beri bilgisayar güvenliği sektöründe hizmet vermekte.

3.webp

Avast'ın 4 Yıllık Grafiği:

33.webp

4.Bitdefender(Ücretli/Ücretsiz):​

BitDefender Online ve offline korumada ki etkin tespit oranıyla en başarılı Antivirüslerden biridir. Özellikle çok katı bir koruması vardır. Tabii BitDefender diğer Antivirüslerin aksine çok fazla kaynak kullanımında bulunur öyle ki 2 GB ve 4 GB RAM'e sahip bilgisayarlarda "sistem gereksinimleri" ile ilgili uyarı vermektedir.
Mutlaka 6 GB üstü RAM'e sahip cihazlara kurulmalıdır.

4.webp

BitDefender'ın 4 Yıllık Grafiği:

44.webp

5.Norton(Ücretli):​

Norton özellikle son zamanlarda "Norton 360 for Gamers" gibi paketleriyle önümüze çıkan bir Antivirüs, Günümüzde koruması gayet başarılıdır, ortalama bir kaynak kullanımı vardır ve diğer antivirüslerle kıyaslanmakta olan Symantec'e ait köklü bir firmadır. Günümüzde sadece ücretli sürümü bulunmaktadır.

6.webp

Norton'un 4 Yıllık Grafiği:

66.webp

Değerlendirme:​

Ana değerlendirme olarak eğer ücretli bir Antivirüs yazılımı alacaksanız hafif ve güçlü bulut koruması ile tercihinizi ESET'ten, ücretsiz bir antivirüs alacaksanız iyi korumasıyla tercihinizi Kaspersky'den yana kullanmanızı öneririm tabii ki listede ki 5 Antivirüs yazılımı da sektörlerinde gayet başarılı herhangi birini de tercih edebilirsiniz. Eğer genel bir değerlendirme yapmak isterseniz tüm Antivirüslerin bulunduğu testlerde ki puanlarına bakabilirsiniz:

avc_sum2022_overview_levels-768x324.webp

Norton'un oyuncular için olan optimize uygulaması (ayrı bir sürüm), Norton 360 For Gamers kullanmış birisi olarak demem lazım ki Norton gerçekten efsane. Arka planda en fazla 50mb ram tüketiyordu. Ayrıca veri taraması da eksiksiz ve güzeldi. Kendi içinde dahili oyun ve bilgisayar optimize edicisi gibi özellikleri vardı.

3 seneye yakındır BitDefender kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Almanya linkinden 6 aylık Total Security denemesini sürekli temp mail ile alır kullanırım.

Tarama yapmıyorken sorun yok ama tarama açılınca kaynakları sömürmüyor değil.

Avast neden listede? Benim eski sistemimdeki işletim sistemini çöp etti. Ve bazı programlar onu virüs olarak görüyormuş, eğer doğruysa. @Dutchman sizce bu liste nasıl olmuş? Bence Avast dışına eh, kabul edilebilir gibi. Daha iyi bir rehber beklerdim.
Hocam maksadım burada basit bir değerlendirme ve Öneri yapmaktı her antivirüsü zamanım olursa ayrı ayrı olarak kaynak kullanımlarını , tespitleri vb. inceleyeceğim.

Elinize sağlık güzel olmuş. Ben hiç kurmuyorum antivirüs sadece ne indirdiğime dikkat ediyorum ve internette gezinirken Malwarebytes eklentisini kullanıyorum ikisi yetiyor, yine de kendini garantiye alıp ayrıca yazılım kurmak isteyenler olacaktır...

Avast önerip, Defender için yetersiz demeniz garip geldi. Son sürüm Defender gerçekten aşırı iyi bir performans sunuyor. Eski Windows sürümlerindeki gibi değil. Anında müdahale edip, dosyaları karantinaya alıyor.

Üyelere de önerim Malwarebytes, Norton ve Kaspersky kullanmalarıdır. Şahsen kendim Antimalware&Antivirüs için başka program kullanmam.

Günümüzde teknolojinin en büyük dertlerinden biri teknolojinin güvenliğidir. Günümüzde hala basit worm, adware tarzı basit zararlılar bilgisayarlara bulaşabilmektedir. Ne yazık ki Windows Defender yıllar geçmesine rağmen bilgisayar güvenliği için hala yeterli değildir. Bu yazımda hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere antivirüs önerilerine yer vereceğim.

1.ESET İnternet Security(Ücretli):​

ESET yıllardan beridir kullanılan ve toplumca "NOD32" efsanesi ile yıllardır tanınmaktadır. Çok köklü bir antivirüs olması dışında bulut tabanlı bir antivirüs olması nedeni ile az kaynak kullanımında bulunur. Yüzde 98'e varan tespit oranı ile ESET eğer sistem gereksinimleri düşük bir bilgisayarınız varsa tam size göre bir antivirüstür.

Eki Görüntüle 1675

ESET'in 4 Yıllık Grafiği:

Eki Görüntüle 1695

2.Kaspersky(Ücretli/Ücretsiz):​

Yine Kaspersky'de, ESET gibi köklü bir firma yıllardan beridir en başarılı antivirüs olarak görülmekte olan Kaspersky hem ücretli hem ücretsiz koruma paketleriyle ve bulut tabanlı korumasıyla ESET kadar düşük sistemli olmasa da az kaynak kullanımı ile modern bilgisayarların güvenliğini sağlamakta.

Eki Görüntüle 1679

Kaspersky'nin 4 Yıllık Grafiği:

Eki Görüntüle 1694

3.Avast(Ücretli/Ücretsiz):​

Avast çok düşük sistemli olmasa da günümüzde vermekte olduğu köklü korumasıyla hala tercih edilmektedir. Hem ücretli hem de ücretsiz paketleri bulunan Avast yıllardan beri bilgisayar güvenliği sektöründe hizmet vermekte.

Eki Görüntüle 1684

Avast'ın 4 Yıllık Grafiği:

Eki Görüntüle 1693

4.Bitdefender(Ücretli/Ücretsiz):​

BitDefender Online ve offline korumada ki etkin tespit oranıyla en başarılı Antivirüslerden biridir. Özellikle çok katı bir koruması vardır. Tabii BitDefender diğer Antivirüslerin aksine çok fazla kaynak kullanımında bulunur öyle ki 2 GB ve 4 GB RAM'e sahip bilgisayarlarda "sistem gereksinimleri" ile ilgili uyarı vermektedir.
Mutlaka 6 GB üstü RAM'e sahip cihazlara kurulmalıdır.

Eki Görüntüle 1686

BitDefender'ın 4 Yıllık Grafiği:

Eki Görüntüle 1692

5.Norton(Ücretli):​

Norton özellikle son zamanlarda "Norton 360 for Gamers" gibi paketleriyle önümüze çıkan bir Antivirüs, Günümüzde koruması gayet başarılıdır, ortalama bir kaynak kullanımı vardır ve diğer antivirüslerle kıyaslanmakta olan Symantec'e ait köklü bir firmadır. Günümüzde sadece ücretli sürümü bulunmaktadır.

Eki Görüntüle 1687

Norton'un 4 Yıllık Grafiği:

Eki Görüntüle 1691

Değerlendirme:​

Ana değerlendirme olarak eğer ücretli bir Antivirüs yazılımı alacaksanız hafif ve güçlü bulut koruması ile tercihinizi ESET'ten, ücretsiz bir antivirüs alacaksanız iyi korumasıyla tercihinizi Kaspersky'den yana kullanmanızı öneririm tabii ki listede ki 5 Antivirüs yazılımı da sektörlerinde gayet başarılı herhangi birini de tercih edebilirsiniz. Eğer genel bir değerlendirme yapmak isterseniz tüm Antivirüslerin bulunduğu testlerde ki puanlarına bakabilirsiniz:

Eki Görüntüle 1697
Ücretli olarak Norton alıp kafanız rahat yaşayabilirsiniz. Üstüne tanımam.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt