Ücretsiz antivirüslerin işlevsiz olduğunu düşününler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Öncelikle “En iyi Antivirüs kullanıcıdır.” sözüyle başlamak istiyorum ve direkt konuya giriyorum:

Ücretsiz antivirüslerin hepsine baktığımızda, genel itibarıyla hepsinin dosya ve web koruması olduğunu görebiliriz. Fakat bazı insanlar, bu iki korumanın antivirüslerin “Free” planında zaten bulunduğunu bilmiyor; belli başlı forum sitelerinde “ücretsiz antivirüsler koruma sağlamaz” diyor.

Arkadaşlar, bir bilgisayar çoğunlukla ya sıkıntılı bir dosyanın çalıştırılmasıyla ya da zararlı bir internet sitesinin açılmasıyla virüs kapabilir. Antivirüslerin Free planlarında bu iki özelliğin zaten olduğunu az önce belirtmiştim. Tüm bunlar sonucunda, kişisel görüşüme göre, antivirüslerin Free planları bilgisayara karşı olabilecek saldırıların %90’ını önlüyor.

Şimdi şöyle bir soru sorabilirsiniz: “O zaman neden ücretli planlar var?” Onlar, antivirüslerin kullanıcılarına ekstra sunduğu özellikleri kullanabilmeleri için var.

Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Eğer benim gibi düşünmüyorsanız, bunun nedenini benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsiz antivirüsler işe yaramıyor da ücretliler de yaramıyor. Kaç defa bu başlıklara kanıp "acaba" diyerek ücretli ve ücretsiz virüs programı kurdum bilmiyorum ama tek yaptıkları benim güvenilir bulduğum kaynaklardan indirdiğim dosyaları iptal etmek, zaten sistemimde olan programları karantinaya almak kısaca bana ek iş çıkarmaktı. Saçma sapan pop-up'larda cabası. Resmen bloatware.

Bedava peynir fare kapanında olur. Antivirüs programları işletim sistemi düzeyinde çalışıyorlar, adamlar parayı nereden kazanacaklar sizin, bizim bilgilerimizi satıyorlar tabii ki. Avast bu muhabbetten dolayı gündem olmuştu bir dönem.

Kaspersky ve MBAM iyidir arada sırada kullanmak için. En iyi anti-virüs kullanıcıdır.

Hocam peki "dosya ve web koruması, saldırıların %90'ını önler" görüşüme katılıyor musunuz?

Antivirüslerin işe yaradığı yok ki zaten. İnternette paylaşılan herkese açık virüslü dosyalardan korunursunuz. Bilinçli bir kullanıcı ise zaten bilmediği yerden bir şey indirmez. Eğer birisi sizin bilgisayarınıza virüs atmayı göze aldıysa bunu virüs programlarını atlatarak yapabilir zaten.

Yani siz anladığım kadarıyla "En iyi antivürs kullanıcıdır." sözünü destekliyorsunuz

Eğer birisi sizin bilgisayarınıza virüs atmayı göze aldıysa bunu virüs programlarını atlatarak yapabilir zaten.

İşte bu yüzden AV'lerin veritabanları güncellenmesi gerekiyor.

Hocam peki "dosya ve web koruması, saldırıların %90'ını önler" görüşüme katılıyor musunuz?

Kısmen katılıyorum. Günümüzde virüsler ya çerezlerden ya da exe dosyalarından bulaşıyor.

Antivirüslerin işe yaramıyor kısmına ben katılmıyorum şahsen. İlk mesajımda da dediğim gibi, antivirüsler işletim sistemi düzeyinde çalışıyorlar. Bizim bile işletim sistemi düzeyine erişimimiz yok. Oraya sızmış bir virüsü kolayca bulabilir, ancak biz bulamayız.

Yani siz anladığım kadarıyla "en iyi antivürs kullanıcıdır." sözünü destekliyorsunuz.

Desteklemek demeyelim de gerçek o. İnternetten PDF indiriyorum diye .exe ile biten dosya indirip sonra onu açan insanlar dışında kimsenin virüs yiyeceğine inanmıyorum zaten bu tarz bir işe girişmeyen birisi virüs yiyorsa da o virüsü bir antivirüsün bulacağına inanmıyorum.

İşte bu yüzden AV'lerin veritabanları güncellenmesi gerekiyor.
2 yıl antivirüs süz pc kullandım. Korsan oyun ve program indirdim hiç virüs yemedim. Dikkatli olduktan sonra önemi yok. Tarayıcıya reklam engelleyici kurunca büyük bir kısmı gidiyor zaten. Virüslerin çoğu reklamlı exe'lerden çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…