S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Epic Games her perşembe farklı oyunları ücretsiz veriyor. Epic Games sonuçta büyük bir firma; peki neden Steam'in yapmadığını Epic Games yapıyor? İkisi de adını duyurmuş, büyük şirketler.

Epic Games Steam'e göre daha alçak gönüllü mü, yoksa Steam daha çok tercih edildiği için Epic geri kalmamak adına bu tür kampanyalara mı başvuruyor? Steam genelde indirimler üzerine yoğunlaşıyor gibi duruyor ama Epic Games bir yandan 1.500–2.500 TL değerindeki oyunları ücretsiz veriyor.

Açıkçası şu an bu durumu tam olarak anlamış değilim.

Epic Games, Launcher'ının berbatlığını bedava oyun vererek kapatmaya, gizlemeye çalışıyor. Kesinlikle nefret ediyorum o Launcher'dan. Oyunun konumunu değişiyorum bir anda kütüphanemden kayboluyor, tekrar indirmemi istiyor. Böyle bir saçmalık olamaz. İlk çıktığında göz yumulabilirdi ama günümüzde kabul edilemez. Tonla parayı nenem kazanmıyor.

Epic bedava vermezse kimse oradan oyun almaz. Birçok oyunu fazla ücret ödeyerek Steam'den almayı tercih ediyorum. Profil olsun topluluk olsun, Epic Games'in yarışamayacağı şeyler. Keşke rakibi olsa da oyun fiyatlarını, işlem ücretlerini düşürse Steam.

Epic uygun fiyatı ve ücretsiz oyunları dışında çekilecek çile değil çünkü. 5-10 dolar fazla veririm, Steam'den gül gibi oynar geçerim.

Şahsi olarak Epic bulaşık bezi dahi satsa asla almam.

Epic'in istemcisi tam bir kanser. Sürekli başka bir sorun çıkartıyor. Kaldı ki Linux'ta Epic istemcisini çalıştırmak tam bir işkence. Şimdi diyebilirsiniz ki Heroic var Linux için. Evet, gayet de iyi çalışıyor. Fakat eğer oynamak istediğiniz oyun doğrudan Epic istemcisi ile değil de EA App veya Ubisoft Connect ile indiriliyorsa o zaman o oyunu Heroic ile direkt oynayamıyorsunuz. İllaki o dandik Epic istemcisini çalıştırmakla uğraşmanız veya hiç uğraşmayıp oyunu Steam'den almanız gerekiyor.

Bunun üstüne Epic istemcisinin diğer sorunlarını da ekleyince insanlar doğal olarak Epic'ten oyun almak istemiyor. Epic de sırf bu tarz insanları kendine çekebilmek için bedava oyun veya indirim kuponu veriyor. Tabii yine de oyuncular Steam'i tercih etmeye devam ediyor :)

Kimseye görünmeden FIFA atmak istiyorum, arkadaşlarımla oyun oynamak istemiyorum, rahatsız edilmek istemiyorum ama böyle bir seçeneğin yok. Ya varsın ya yoksun. Bana bunu sağlayamayan platform sabaha kadar bedava oyun dağıtsın yine başarılı olamaz kimseyle yarışamaz.

Merhaba arkadaşlar,

Epic Games her perşembe farklı oyunları ücretsiz veriyor. Epic Games sonuçta büyük bir firma; peki neden Steam'in yapmadığını Epic Games yapıyor? İkisi de adını duyurmuş, büyük şirketler.

Epic Games Steam'e göre daha alçak gönüllü mü, yoksa Steam daha çok tercih edildiği için Epic geri kalmamak adına bu tür kampanyalara mı başvuruyor? Steam genelde indirimler üzerine yoğunlaşıyor gibi duruyor ama Epic Games bir yandan 1.500–2.500 TL değerindeki oyunları ücretsiz veriyor.

Açıkçası şu an bu durumu tam olarak anlamış değilim.

Tamamen ekosistem yaratmak için ücretsiz oyun demek insanlara cazip geliyor bu da her ücretsiz oyunu alan kişi için hesap kayıt açmak demek bu insanda sonra yine uğruyor zaten mağazaya yaptıkları şey çok mantıklı aslında kendilerini zarara uğratmıyor çünkü Unreal Engine lisans gelirleri ve Fortnite gibi dev gelir kaynakları var.

Valla eğer Epic Games kötü launcher yüzünden gönlümüzü kazanmak için bedava oyun veriyorsa bu launcherın ömür boyunca kötü kalmasına ben razıyım. Parasını çarçur etmeyi sevenleri bilemem.

Ben Epic Games’in launcherını falan gayet beğeniyorum. Bir oyun mağazası dediğin sade, anlaşılabilir olmalı, sadece oyun satmalı sana. Fakat Steam’e baktığım zaman oyun mağazası yerine saçma sapan, gereksiz özelliklerin olduğu bir mağaza görüyorum.
Amacım drama çıkarmak falan değil arkadaşlar, bu benim düşüncem. Ben ikisini de kullanıyorum fakat Epic Games daha kolay, daha güzel geliyor bana.

Epic adamdır. Yıllardır ücretsiz oyun dağıtıyorlar. Bazıları indie ya da pek bilinmeyen oyunlar ama sağlam oyunlar da verdiler çok.