Ucuza satılan Windows 11 OEM anahtarlar güvenli mi?

RockyHighway79

Üstün
OEM anahtarların çalışma mantığı nedir? OEM anahtarı bir kez kullanıldıktan sonra anakarta yazılıyor ve ne kadar format atarsak atalım silinmiyor. OEM anahtarlar güvenilir mi; herhangi bir güvenlik zafiyeti yaratırlar mı? Özellikle Sağlamlisans, Jetlisans gibi yerlerde ucuza satılan OEM anahtarlar ne kadar güvenilirler? OEM anahtarın silinebileceği durumlar var mı?

Sağlamlisans güvenilir, ben de aldım arkadaşlarim da çokça aldi.

Güvenilir ama ben Microsoft hesabına kaydolan Retail keyleri tercih ediyorum.
Jetlisans üzerinden daha önce Windows 11 Home key almıştım, bugün tekrardan Pro key aldım sorunsuz bir şekilde aktifleşti.

Güvenlik konusunda sıkıntı yaşamazsın. Ama yerelde MAK anahtarları satıyorlar. Google yabancı kelimeler ile aratırsan(Portekizce falan) Facebook gruplarında topluca çıkıyor. Büyük ihtimalle oralardan toplayıp, para ile satıyorlar. Kalıcı ucuz bir şey istiyorsan bağlantıdaki siteyi öneririm.

İfadeler: 409
Güvenli. 3 sene önce almıştım hala da kullanıyorum. Hatta Notebook'u Windows 11'e yükseltmiştim o kodu girdiğim Windows 10 sistemle. Windows 11 iğrenç geldiği için masaüstüm hala Windows 10'da hiç sorun yaşamadım kodla alakalı.

Güvenli. Zaten insanlar senelerdir buralardan alıyorlar.

Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum: Niçin ve nasıl güvenli ? Orijinali 9-10bin ₺'ye satılırken bu kadar ucuza bu sisteme sahip olmak nasıl bu kadar kolay edinilebilir ve güvenli olabiliyor ? Tek problemi etik olmaması mı ? Teşekkürler
Sağlamlisans güvenilir, ben de aldım arkadaşlarim da çokça aldi.

Güvenilir ama ben Microsoft hesabına kaydolan Retail keyleri tercih ediyorum.
Jetlisans üzerinden daha önce Windows 11 Home key almıştım, bugün tekrardan Pro key aldım sorunsuz bir şekilde aktifleşti.

Güvenli. Zaten insanlar senelerdir buralardan alıyorlar.

Bildiğin korsan, masgrave kullanıp etkinleştirmek yerine kendini "orijinalci" hissetmek için çeşitli firmalara para ödemeyi tercih edenler seviyor. Ben direkt masgrave kullanıp geçiyorum, parayı Microsoft'a vermeyeceksen en azından üretimde emeği geçmeyen lisans sitelerine de verme. Orijinalini kullanmak bu ülkede hep aşırı pahalıydı ama son zamanlarda arşa çıktı. 10 bin liraya işletim sistemi satılamaması lazım sayısız ücretsiz alternatif ve korsan etkinleştirme yöntemleri piyasadayken. Daha alınabilir kılmak için fiyat güncellemesi yapılmalı, ömür boyu Windows lisansı 1000 lira olsaydı ben dahil birçok kişi alırdı fakat 10000 lira olduğunda herkes ya kendi korsan etkinleştiriyor ya da korsandan farksız lisans sitelerine para yediriyor. "hemenetkinlestir.blogspot" gibi bir isme sahip siteden "100% virüssüz hemen tıkla!" tuşuna basıp indirilen dosyayı yönetici olarak çalıştıran ve kötü sonuçlarla karşılaşanlar yüzünden ünlendi lisans siteleri. Üzerine bir de birkaç YT kanalına sponsorluk verince veba gibi yayıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…