Kocaeli'de kalmıştım yurt gayet güzeldi memurlar öğrenci ile ilgileniyordu yemekleri çok iyi değildi ama çok kötü de değildi ama emin olduğum bir şey var gerçekten de öğrencinin sözünün geçtiği bir yerdi. Yemekleri beğenmiyor musun? O zaman memura veya oradaki yetkiliye söyle ilgileniyorlar biz durumdan biraz şikayet etmiştik sabahları güzelinden patates kızartması, pizza, menemen ve akşamları da; döner, köfte, hamburger vb. yemekler çıkıyordu. Benden 3-4 yaş büyük bir arkadaş edinmiştim kendisi kaldığımız yurdun iki sene önceki halini biliyordu " kanka siz asıl önceki seneleri görecektiniz 3-4 çeşit ana yemek, 3 çeşit tatlı, 3 çeşit çorba seçeneği vardı, menü o kadar doluydu ki çöp kutusunun yarısı artık yemeklerle doluydu millet yiyemiyordu " demişti. İnternet konusu kötüydü kendi internetini bile bazı odalarda kullanamıyordun hatta telefonun çekmediği odalar bile vardı o konuda KYK yurtları çok şanssız. Tuvaletleri yeniydi koridorları temizdi tek bir sorun vardı o da yurtta bulunduğun katta kendi odasında menemen tarzı yemek pişiren birileri varsa odanın kapısını açarak havalandırıyorlardı ve o koku tüm koridora yayılıyordu. Arkadaş ortamı denk getirirsen mükemmeldi ben yurda gittiğim ilk gün oda arkadaşımın arabası ile ızmit'e kafeye gitmiştim samimiyeti ilk günden kurduk ve çok güzel arkadaşlıklar edindik ama gün geldi mecburen beraber kaldığımız bir kişiye kurulup yaptığı şeyler yüzünden sinir krizi bile geçirdik. Şöyle anlatayım bazı odalar var adamlar yatağının başında sigara içiyor bazı odalar var tuvaletin içerisi dışında her yerine idrarlarını yapmışlar. Yani bu kadar da pis insanlar var bunlarla beraber yaşamak tam anlamıyla bir eziyet ve bu kişiler de dışarıda kızların dikkatini çeken tiplemelerden giyi mine özen gösterir kelimeleri seçerek konuşur etkileyici ve karizmatiktir ama tam anlamıyla da bir pisliktir bunları bizzat gördüm. GSB'nin bir interneti var hava durumuna bakmak istesen baktırmaz, Wp'den mesaj atmak istesen attırmaz ama Instagram'da TikTok'ta Reels kaydırmak istiyorsan Full HD kalitede olanak sunar tam anlamıyla öğrenciliği boşa geçirmen için hazırlanmış bir şey ben kullanmıyordum çok sosyal medya ile uğraşmak istemiyordum sınırsız pakete geçtim bir yıl o şekilde kullandım. Yurdun ulaşımları genelde sorun oluyor onu kesinlikle belirtmek isterim eğer maddi gücün veya gitmek istediğin şehirde part-time iş imkanın varsa okurken çalışıp ehliyeti ve çıtırından motor almayı ihmal etmemeyi okul okuyacak herkese öneririm çünkü cidden bir ihtiyaç 15 Dk'lık yolu 1 saatte toplu taşıma ile gidiyorsun. Benim kaldığım yurdun dolapları güzeldi yeni nesildi ve kilitlenmesi güvenliğin sağlanması diğer yurtlara göre bir nebze daha iyiydi bazı yurtlardaki dolaplar aynı koğuş dolabı gibi. Genel anlamda iyiydi sadece öğrenci yurtlarında her çeşit insan kaldığı için biraz değişik kişilere ve kafanın sarmadığı insanlara denk gelme ihtimalin oluyor onda da yapacak bir şey yok paran varsa apart ev tutacaksın kimseyle yüz göz olmayacaksın.
Gelelim Sakarya'ya, burası benim ömrü hayatımda gördüğüm en kötü KYK yurdu diyebilirim anlat anlat bitmez bir ay kaldım ve o bir ay bana bir yıl gibi geldi. Öyle bir yurt ki içerisinde bir tane sağlam tuvalet yok iki gün ortak tuvaletlerden açık olanları kullandım onda da birisi nasıl becerdiyse musluğun başlığını atomlarına ayırmıştı ve mecburen bahçedeki caminin tuvaletine gidiyordum. Memurlar çok ilgisizdi açıkçası ben hiçbirini beğenmedim yurdun müdürünün mizacı çok sertti diğer memurlar sanki o bölgedeki bir mahalleden çevrilip getirilmiş gibiydi hiç lisans düzeyine eğitim almış gibi konuşmalara sahip değillerdi. Yalan olmasın başta yaklaşık 5 defa oda değişimi yaptırdık ve 5'inde de sorun vardı kimi odaların yataklarında kahverengi lekeler vardı kimi odaların içerisinde ranza vardı merdiveni kırıktı nasıl becerdilerse merdiveni de kırmayı başarmışlar eğer okuyorlarsa iyi halt yemişler bu ülkede de üniversite düzeyinde eğitim alanlardan ancak böyle bir şey beklenir. Çamaşırhanenin bir düzeni var gitmeden önce randevu alacaksın ula ben neyin randevusunu alacağım altı üstü bir makine kullanacağız koca koca adamlar olmuşuz çamaşır makinesini kullanmak için de memur alınır mı? Üstüne o kişi makineye senin kıyafetlerini atıyor ben senin benim kıyafetlerime dokunmanı istemiyorum rahatsız oluyorum abi saçmalık. O 1 ay sırf çamaşır yıkatmak için hızlı tren ile Sakarya'dan İstanbul'a gidiyordum. Zaten şöyle de bir durum var çamaşırhane'nin de açık olduğu saatler genelde stajyerlerin ve öğrencilerin zamanı ile çakışıyor bildiğin çamaşır makinesine karşı muhafazakar bir tutum sergileniyordu. Dolaplar eski nesildi ve kilitleri çalışmıyordu dolapları kilitsiz kullanmak zorunda kalıyorduk duvarlarında siyasi kişiliklerin fotoğrafları vardı az çok Sakarya'da okuyanlar bahsettiğim yeri biliyordur kırsal bir kesimde şehrin çıkışına yakın bir yerdeydi. Arıza defterine arızalı olan şeyi yazıyorduk teknik görevli kontrol edildi diye imza atıyordu odaya gidiyorduk hiç gelmemişler bile evrakta sahteciliğe kadar gidiyorlardı zaten siyasi oluşundan dolayı memurların da torpilli olduğu düşüncesine kapılmıştım CİMER'e şikayet etmeden bir işi yaptıramıyorduk kendilerine. Paralarını hak etmeyen memurlar kulübü nerede deseler haritayı açar elimle gösteririm o dereceydi. Yani lafın özü ben iki şehirde KYK yurdunda kaldım ve iki yurtta da iyisiyle kötüsüyle deneyimim oldu burada bunu okuyanlar varsa Sakarya'da KYK'de kalıp okul okumayı aklınızdan bile geçirmeyin ömrünüzden kısar ve o şehre bırakırsınız hiçbir şekilde kalınacak yer değil KYK yurdunda kalınacak son yer bile değil çünkü rezalet kelimesi kendileri için hafif kalıyor. Düşün temizlik görevlisi bile içeride çalışmıyor her taraf pislik içerisinde kalmış temizlik imandan gelir derler bunlar da din iman da mı kalmamış ben anlam veremedim.