Unlishimaide

Becerikli
Arkadaşlarım derslerde hoca dışında sorun çekmediğini söyledi; birisi Hacettepe Maliye, diğeri Bilgisayar Programcılığı okuyor.
Genel olarak lise 5 gibi sanırım. Yurt konusunda BP okuyan arkadaşım 7 kişilik koğuşta kalıyormuş, masa vs. yok. Diğeri evde. Arkadaş konusunda biraz sorunlu ortam gibi. Ben de açıkçası odada gün içinde chill şekilde sakince PC oynayabilir miyim merak ediyorum. Yemekler kötü sanırım. Onun dışında arkadaşlık kurup gezmeyi planlıyorum, etkinlik vs. ama yurt yaşamı çok sorun olur mu? Odada ders çalışmadığım zaman genelde PC başında geçirmeyi düşünüyorum; isim olmaz, bir yere gitmem illaki gün içinde 1-2 saat böyle bir zaman olacaktır.

Yurt ortaminda kiminle olacagin belli degil. Mouse sesinden bile rahatsiz olan cikabilir kaldi ki oyun oynamak. Biz takmiyorduk 4 kisi kaliyorduk KYK yurdunda ancak her zaman bu olacak diye bir sey yok.

Ders icin oyundan fazla odaklanmak gerektigi icin yurdunda calisma odasi varsa orada calisabilirsin.

Çok şanslı değilsen oda arkadaşların odadayken ders çalışmayı unut derim.

Kütüphane oluyor yurtta sanirim ona inerim ya. Şimdi yurda giderken 5070 Ti laptop götürmek nasıl olur onu düşünüyorum. 100k laptop GameGaraj. Gerçi 5060'li ASUS laptoplar var AMD işlemcili pb okuyan arkadaşa okul vermiş onlar bile 80 90 bin TL. Ortalama bir 5060 laptop 32 GB RAM şu an için 70 80 bin civarı duruyor. Çok sorun olmaz sanırım kim nereden bilecek içinde ne var yazmıyor ki kasada etiket yok.

Gerçi bu mantıkla insanlar odada 17 pro max veya iPhone yüksek model unutsa onlarda sorun olurdu. Neyse teşekkürler. Bi aydınlanma yaşadım kendi kendime.

Kütüphane oluyor yurtta sanirim ona inerim ya. Şimdi yurda giderken 5070 Ti laptop götürmek nasıl olur onu düşünüyorum. 100k laptop GameGaraj. Gerçi 5060'li ASUS laptoplar var AMD işlemcili pb okuyan arkadaşa okul vermiş onlar bile 80 90 bin TL. Ortalama bir 5060 laptop 32 GB RAM şu an için 70 80 bin civarı duruyor. Çok sorun olmaz sanırım kim nereden bilecek içinde ne var yazmıyor ki kasada etiket yok.

Gerçi bu mantıkla insanlar odada 17 pro max veya iPhone yüksek model unutsa onlarda sorun olurdu. Neyse teşekkürler. Bi aydınlanma yaşadım kendi kendime.
Odada eşya bulundurmak tabikide riskli ancak ben odada MacBook filan koyuyorum daha bu güne kadar bir el sürülmedi. Ortam gerçekten lise 5’ten çok farkı yok. Sen insanlara nasıl yaklaşırsan öyle karşılık alırsın ancak üniversitede gördüğüm kadarıyla insanlar genelde hep çıkarları için iletişim kurar hale gelmişler. Yurt konusunda da yemekler ve internet gerçekten rezalet.

Yurt ortamı eğlencelidir ama çok da bıktırıcıdır. İnsanı sorumluluk sahibinden çok sabır sahibi olmaya iter. Ancak tahammül seviyen gittiğin ilk günden bile eksilere inecektir.

Üniversite ortamları da güzeldir, aktifliğine bağlı olarak güzel geçirirsin. Dengeyi korumak gerekiyor aksi hâlde ya aşırı cıvık ya da aşırı yalnız bir ortama sahip olursun.

Yurt ortamı eğlencelidir ama çok da bıktırıcıdır. İnsanı sorumluluk sahibinden çok sabır sahibi olmaya iter. Ancak tahammül seviyen gittiğin ilk günden bile eksilere inecektir.

Üniversite ortamları da güzeldir, aktifliğine bağlı olarak güzel geçirirsin. Dengeyi korumak gerekiyor aksi hâlde ya aşırı cıvık ya da aşırı yalnız bir ortama sahip olursun.

Dengeyi nasıl tutturacağız ki?
Dediğiniz gibi arkadaşlarım ya yalnız ya da çevresi geniş. Ben de ortada olmak istiyorum; insanları tanımak isterim, zamanla belli olur her şey. Başlarda gel derler, gezilir, edilir, baktım o ortamdan olmuyor, yenisine gitmeyi denerim. Aradan zaman geçip yeni birileriyle tanışmak zor olur gibi, bilmiyorum. Üniversitede herkes grupmuş. Lisede çok arkadaşım vardı. Mezuna kalma vs. şu an yok. Tabiri caizse "demir çalışmadı, paslanmış" artık biraz endişem var.